4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de otomobil fuarı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (MODER) işbirliğinde, Forza Fuarcılık tarafından düzenlenen Mersin Otomobil Ticari Araçlar ve Motosiklet Fuarı (MOF), Mersin Yat Limanı'ndaki fuar alanında açıldı. 

Türkiye'nin önde gelen 75 firma ve 40 markasının katıldığı fuarda, otomotiv ve motosiklet firmaları en yeni modellerini Mersinliler'e tanıttı. 9 bin 900 metrekare kapalı, 8 bin 500 metrekare açık alanda kurulu fuarın açılışı; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Başkanı Kadri Şaman, MODER Kurucu Başkanı Alper Gürsoy, CHP Mersin Milletvekili Vahit Çekmez ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak tarafından yapıldı. Fuarın açılışı için düzenlenen tören öncesi konuşan MTSO Başkanı Kadri Şaman, Mersin'i bir fuar merkezi haline getirme yönünde, oda olarak başlattıkları çalışmaların aşama aşama gerçeğe dönüştüğünü belirtti. Daha önce düzenlenen "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" ile MOF'un, bölgede gerçekleştirilen en büyük fuarlar olduğuna dikkat çeken Şaman, bu tür organizasyonları devam ettireceklerini vurguladı. MTSO Başkanı Şaman, "2006-2007 döneminde yapmaya çalışacağımız 6 tane daha fuar olacak. Mersin'in doğal cazibesi buna hazır ve Mersin bunu başaracak. Yenişehir Belediyesi'nin yapacağı kalıcı fuar merkezi, Türkiye'nin önemli bir fuar merkezi haline gelecek. Fuarın yanısıra kongre turizminin gelişmesi ile de Mersin kongre turizminde de bir destinasyon merkezi olacak. Bu çalışmalar Mersin'in ekonomik, sosyo-kültürel hayatına önemli katkılar sunacak" dedi. 

Fuar çalışmaları ile Mersin'in Türkiye'de önemli bir noktaya geleceğine işaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, konuşmasında, bölgede düzenlenecek fuarların "Adana'da yapılması gerektiği" yönündeki açıklamalara cevap verdi. Özcan, "Adana Ticaret Odası Başkanı, 'Mersin'de fuar yapmanıza gerek yok, Adana bölge olsun, bütün fuarları Adana'da yapalım' diye basına demeç vermiş. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da destek vermiş. Bunu içtenlikle söylüyorum ki, Mersin tek başına fuar yapabilecek kapasitede. Bu fuarlar yapıldığı sürece de her türlü desteği vereceğiz. Mersin; tabiat güzelliği, yapısı ile, sahil şeridi ile her konuda Adana'dan daha cazip bir şehir olacaktır. Mersin'e hak ettiği değeri vereceğiz" diye konuştu. 

Açış konuşmaları bölümünde son olarak söz alan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, gerçekleştirilen organizasyonlar ve MOF'un, fuar konusunda önemli birer örnek oluşturduğunu söyledi. Mersin'in ekonomik potansiyeline değinen Aksoy, şunları kaydetti: 

"Tarım, ticaret, liman ve Serbest Bölgesi ile Mersin önemli bir potansiyele sahip. Organize sanayi bölgesinin genişlemesi ile yatırımcılar açısından Mersin'in cazip bir nokta olduğu anlaşılmaktadır. Mersin'in en önemli potansiyeli ise turizm potansiyelidir. Bu potansiyeli harekete geçirmek ve imkanlarını Mersin halkı ve Türkiye'ye sunmak büyük önem taşıyor. Bu aşamada kongre ve fuar turizmi önemli bir ayak oluşturuyor." 

Konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesildi. Ardından, kapalı alanda kurulan stantlar gezildi. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kurulan stantlarda yer alan araçları inceleyerek bilgi aldı. 

18-26 Kasım tarihleri arasında açık olacak MOF'da Mercedes, Volkswagen, Peugeot, Ford, Renault, Mitsubishi, Alfa Romeo, Seat, Citroen, Suziki, Opel, Chevrolet, Hyundai, Nissan, Kia, Skoda, Fiat, Daihatsu, Dacia, BMC, Kögel, Neoplan, Iveco, Isuzu, Mobise, Temsa, Ramzey, Mondial ve Kanuni gibi otomobil ve motosiklet markaları ürünlerini sergiliyor. 
















İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 23:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞUAYİP SERİN IP: 88.226.79.xxx Tarih : 20.11.2006 13:24:35
FUARIN HAYIRLI OLMASINI DİLERİM.İNŞALLAH MERSİNİMİZE YARARLI OLUR.EMEĞİ GEÇENLEREDE AYRICA TEŞEKKÜRLER.