2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de oturma eylemi

Eyleme, KESK’e bağlı sendikaların üyeleri ile Mersin Demokratik Kent İnsiyatifi temsilcileri de destek verdi. Bugün saat 12.00’de gerçekleşen eylem sırasında basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ünsal Yıldız, "Eğitim-Sen’i devlet kurumlarının icazetiyle değil, mücadele vererek, bedeller ödeyerek sokaklarda kurduk. Bu nedenle hiçbir baskı bizi susturamaz" dedi.

15 Eylül Çarşamba günü Ankara’da ikinci duruşması yapılacak kapatma davası, sendika üyeleri tarafından atılan, "Eğitim-Sen’in güneşi AKP’yi yakacak", "Eğitim-Sen onurumuz kapatılamaz" ve "Sokakta kurduk, sokakta savunacağız" sloganlarıyla da protesto edildi.
Kısa süren ve polisin müdahale etmediği oturma eyleminin ardından açıklamasını sürdüren Ünsal Yıldız, Eğitim-Sen’in yüz yıllık örgütlenme birikimini devralan bir mücadele örgütü olduğunu söyledi. Kapatma davasının, sendika tüzüğünde yer alan evrensel eğitim normları nedeniyle açıldığını belirten Yıldız, baskılar ne olursa olsun, savundukları evrensel doğru ve normlardan vazgeçmeyeceklerini, mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 14:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?