4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de sanatçılar örgütleniyor

MERSİN'DE SANATÇILAR ÖRGÜTLENİYOR

Mersin'de Türk Halk Müziği alanında çalışma yapan sanatçılar, kendi derneklerini kurarak, sorun ve sıkıntılarını aşmak istiyor. 'Çağ Sanat Derneği' adı altında yeni bir oluşumun altına imza atan sanatçılar, bir araya gelip hem kaliteli eserler üretebilmenin, hem de sorunlarını aşabilmenin çabasını verecek.

Daha önce Akıl Yolu Derneği çatısı altında müzik grubu kurup, sanatsal çalışmalarda bulunan Nami Keskinbora ile Cem Ata, kurdukları Türk Halk Müziği korosu'nun ardından bu kez 'Çağ Sanat Derneği' ile çalışmalarını sürdürüyor. İkili, kentte Türk Halk Müziği alanında çalışmalarda bulunan insanları dernek çatısı altında bir araya getirerek, sanatçıların güçlerini birleştirip ortak hareket edebilmeleri için çaba sarf ediyor.

Çağ Sanat Derneği Başkanlığı görevini de üstlenen Keskinbora, "Arkadaşlarımızla yıllardan beri birlikte çalışıyoruz. Daha önce Akıl Yolu Derneği çatısı altında bir aradaydık ancak şimdi kendi kurduğumuz dernek bünyesinde yine hep birlikteyiz. Çok güzel çalışmaların yanı sıra kültürel ve sanatsal anlamda da oldukça önemli projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bunlardan en önemlisiyse; Türk Halk Müziği Korosu oluşturmak" dedi.

Bugün gelinen noktada kentte müzik korosu adına ortaya konulan çalışmaların yetersiz olduğunu savunan Keskinbora, bu kapsamda da kendilerinin bir eksikliği giderebilme düşüncesiyle yola çıktıklarını anlattı. Derneğimize katılanlarla birlikte onların enstrümanları ve bunları çalma yeteneğini de göz önünde bulunduklarını dile getiren Keskinbora, ne kadar çok enstrümanı bir araya getirirlerse o kadar başarılı olacaklarını savundu.

Nami Keskinbora, sadece halk müziği alanında değil, aynı zamanda da Türk Sanat Müziği alanında da çalışmalarda bulunacaklarını, her iki sanat dalında faaliyet gösteren insanları da aynı çatıda buluşturmak istediklerini dile getirdi. Her yaştan, her meslekten insanları bir araya getirip, yeni gruplar oluşturacakları bilgisini de veren Keskinbora, müziğe ilgi duyan her insanı da derneğe üye olmaya çağırdı. Öte yandan Çağ Sanat Derneği'nin yeni yönetimindeyse şu isimler yer alıyor; "Nami Keskinbora, Cem Ata, Ömer Üçgül, Recai Öztürk, Orhan Bulut, Akın Noyan ve Cuma Uraz."

MERSİN'DE SANATÇILAR ÖRGÜTLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 10:40:04
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 11:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?