2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de şeftali bayramı

Şeftali güzellerinin seçildiği şölende, çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler de yer aldı.
Güzelyayla Beldesi’nde düzenlenen şenliğe çevre ilçe, belde ve köyler de katıldı. Köy meydanında çadır kuran köylüler, kendi beldelerine özgü elişi ve tarım ürünlerini sergiledi.

Oldukça neşeli ve renkli geçen etkinliğe, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Şeker, AK Parti Mersin Milletvekili Saffet Benli, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ile belde belediye başkanları katıldı. Şölende, son göçerler olarak bilinen Sarı Keçili Yörükleri’nin yaşamını anlatan resim sergisini açan Güzelyayla Belediye Başkanı Sayım Koç, katılan herkese teşekkür ederken, "Amacımız, üreticimize rekabet ortamı oluşturarak, daha kaliteli şeftali yetiştirmeye teşvik etmek ve böylece yöremizde yetişen şeftaliyi beldemizde sergileyerek, Türkiye çapında tanınır hale getirmek" dedi.


Bölgedeki şeftali üretiminin her yıl daha da arttığına dikkat çeken Koç, bu yıl 100 bin tonun üzerinde şeftali üretimi beklediklerini söyledi.
Şenliğin bir diğer amacının da hızla gelişen dünyada kaybolmakta olan yöre kültürünü yaşatmak ve geliştirerek, değişen dünyaya ayak uydurmak olduğunu ifade eden Sayım Koç, böylece bu kültürü gelecek kuşaklara aktarabileceklerini kaydetti. Beldenin doğal güzellikleriyle turizm için müsait bir konumda olduğunu ifade eden Koç, turistik tesis yapımı için yatırımcıları beldeye davet ederken, her türlü desteği vereceğini ifade etti.
Vali Yardımcısı İbrahim Şeker de konuşmasında uzun yıllardır Mersin’in tarım, sanayi, turizm arasında tercih bocalaması yaşadığına işaret ederek, "Mersin tercih yapmak zorunda değildir. Mersin’de bunlar bir bütündür" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 10:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?