4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de sel felaketi: 1 kişi kayıp

Mersin'de dün meydana gelen sel felaketinde 1 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Köy Hizmetleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, dünden bu yana kayıp olduğu belirtilen şahsın cesedine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Dün Mersin'de hayatı felç eden sel felaketinin verdiği zararın boyutları saatler geçtikçe yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Mustafa Kemal Mahallesi'nde 1 kişinin dünkü sel felaketi sırasında sel sularına kapılarak kayıp olduğu bildirildi. Müftü Deresi kenarında sel sularının getirdiği odunları toplayan 55 yaşındaki Abdulkadir Akbulut'un, toprak kayması sonucu dereye düşerek sürüklendiği belirtildi.
Mahalle Muhtarı Mehmet Bingöl, Akbulut'un dere kenarından yakacak odun toplarken sel sularına kapıldığını söyledi. Bingöl, her şiddetli yağmurda Müftü Deresi kenarında toprak kayması meydana geldiğini, yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istedi. Bingöl, 2001 yılındaki büyük sel felaketinde de dereye insanların düştüğünü ifade etti. 

Kayıp şahsın 20 yaşındaki kızı Mekiye Akbulut da babasının selin sürüklediği odunları toplarken heyelan sonucu dereye düştüğünü söyledi. Yakınları, gözyaşları içinde yaşlı adamın cesedinin bulunmasını isterken, Köy Hizmetleri ve Sivil Savunma ekipleri, Müftü Deresi'nin denize döküldüğü bölgede arama çalışması başlattı. Köy Hizmetleri'ne ait bir kepçe, deniz sahilindeki balçıkları açarak şahsın cesedine ulaşmaya çalışırken, yakınları çalışmaları endişeyle izliyor. Kayıp şahsın bacanağı Nevaf Özdamar, Abdulkadir Akbulut'un dereye düştüğünü görünce peşinden koştuğunu, suyun içinde çırpındığını gördüğünü, ancak daha sonra gözden kaybettiklerini belirtti.
Ekipler, şahsın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 14:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?