8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mersin'de su sıkıntısı yok

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü 67. Şube Müdürü Kemal Çevik, Mersin'de su sıkıntısı bulunmadığını, stokların yeterli olduğunu söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Adayı Ali Koç, seçim çalışmaları çerçevesinde DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Milletvekili aday adayı Nedim İnce ile birlikte DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'ne gelen Koç, kurum yetkililerinden kentin su sorunuyla ilgili bilgi aldı. Koç, 22 Temmuz seçimlerinde partisine destek istedi. Ziyarette çalışmalarla ilgili bilgi veren DSİ 6. Bölge Müdürlüğü 67. Şube Müdürü Kemal Çevik, Mersin'de su sıkıntısı bulunmadığını, stokların yeterli olduğunu söyledi. Sulama sisteminin modernize edilmesi gerektiğini belirten Çevik, "Damlama sulama metodu geliştirilmeli ve yaygınlaştırılmalı" dedi

Berdan Barajı'nın 2014 yılına kadar Mersin'in ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu da ifade eden Çevik, "Ancak Büyükşehir Belediyesi sınırları genişledi. O nedenle Pamukluk Barajı'nın en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesi gerek. Bu baraj tamamlandığında içme, sulama ve enerji üretimi konusunda Mersin, uzun süre sıkıntı yaşamaz. Berdan Nehri'nde taşkınları önlemek için 20 kilometrelik bir yatak ıslahı gerekiyor" diye konuştu.

Çevik, kalite politikalarını "Su ve toprak kaynaklarını geliştirmek, zararlarını önlemek, sürekli iyileştirmek anlayışı ile halkın hizmetine sunmak" olarak açıkladı.
iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2007 Cumartesi 13:33:04
Güncelleme :14 Temmuz 2007 Cumartesi 16:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?