5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'de terör operasyonu

Mersin'de, 6 il ile birlikte eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda terör örgütü mensubu 6 kişi yakalandı. Operasyonda, 2 adet el yapımı bombada kullanılan boru ile 300 gram patlayıcı ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sol terör örgütü MLKP'nın eylemlerine katılarak destek verdikleri, vatandaşların demokratik hakları olan sendikal faaliyetleri, işçi protestolarını ve 1 Mayıs kutlamalarını amacından saptırarak provoke etmek amacıyla şiddet eylemleri hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen 6 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin üzerlerinde, ikametlerinde ve faaliyet gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 2 adet el yapımı bombada kullanılan demir boru, yaklaşık 300 gram patlayıcı olduğu değerlendirilen toz madde, 55 adet örgütsel içerikli pankart ve flama ile 3 bin 909 adet afiş, döviz ve bildiri ele geçirildi.

Ayrıca örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı belirlenen 4 adet bilgisayar, 65 adet CD ve disket, 7 adet cep telefonu ve bol miktarda örgütsel içerikli dokümana da el konuldu. Adana'ya sevk edilen şüphelilerden H.K.'nin Mersin'de bir ilköğretim okulunda öğretmen, E.S.'nin Mersin Üniversitesi'nde, D.M.Ö.'nün de bir ilköğretim okulunda öğrenci oldukları öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:52:05
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 18:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?