5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'de terör operasyonu

Mersin'de terör operasyonu

Mersin'de polisin "dur" ihtarına silahla karşılık veren terör örgütü PKK üyesi 3 kişiden biri vurularak yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütünün dağ kadrosundan Mersin'e geldiği belirlenen ve uzun süredir takip ettiği 4 terörist, akşam saatlerinde Batıkent Mahallesi'nde kıstırıldı. Takip edildiklerini anlayarak kaçmaya çalışan teröristlerden 3'ü yakalanırken diğeri, polisin "dur" ihtarına silahla ateş ederek karşılık verdi. Polisin ateş açtığı teröristlerden biri boş bir arazide vurularak ağır yaralandı.

Üzerinde bir el bombası ve silah ele geçirilen terörist, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayda ayağından yaralanan polis memurunun da Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Evde arama yapıldı

Batıkent Mahallesi'nde 1'i yaralı 4 bölücü örgüt üyesinin yakalandığı operasyonun ardından, polis ekipleri örgüt üyelerinin gizlendiği Eğriçam Mahallesi 2641 sokak üzerindeki evde arama yaptı. Yapılan arama sırasında çatışmanın evde başladığı ortaya çıkarken, evin bahçesinde ve yolda çok sayıda boş kovan bulundu. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polisin, evde yaptığı aramalar sürüyor.

Mersin'de gerçekleştirilen terör operasyonunda 1'i yaralı 4 PKK terör örgütü üyesi yakalandı. 1 polis memurunun da yaralandığı operasyonda 1 el bombası ve 1 adet tabanca ele geçirildi.

 




 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 22:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?