2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de terör operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Mersin’de, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL adına çeşitli öldürme, adam kaçırma ve propaganda olaylarına karıştıkları belirlenen 4 kişi tutuklandı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, PKK’nın yurtdışında bulunan kamplarında siyasi ve askeri eğitim alarak örgüt adına bir çok silahlı eylemde bulunan ve metropol illerde başka alanlarda faaliyet göstermek amacıyla Mersin’e geldiği belirlenen B.K. sahte kimlikli A.H.Z. kod adlı Z.K. ile bu örgüt mensubuna sahte kimlik temin ederek yardım ve yataklık yapan A.T. düzenlenen operasyonla yakalandı.


Z.K. adlı teröristin, 15 Haziran 1992 tarihinde Bitlis’in Mutki İlçesi Kavakbaşı Jandarma Karakol Komutanlığı’na silahlı saldırı sonucu 2 erin şehit edilerek 1 erin yaralanması, aynı tarihte Bitlis-Baykan Karayolu’nun kesilerek güvenlik güçlerine ait 2 aracın taranması sonucu 5 özel tim görevlisinin şehit edilmesi, 12 Ağustos 1992 tarihinde Siirt’in Baykan İlçesi Kasımlı Köyü’ne bağlı Bölücek Mezrası’na yapılan silahlı saldırı sonucu 2 geçici köy korucusunun yaralanması, 1990 yılı ocak ayında Siirt-Karataş mevkiinde devriye görevi yapan BTR timine roketli saldırı, 1993 yılı Nisan ayı içerisinde Bitlis yakınlarında bulunan Cenber Dağı’nda güvenlik güçleri ile silahlı çatışma, 1992 yılında Oysak Köyü’nde 10 vatandaşın kaçırılması, 1 Ekim 1992 tarihinde

Bitlis Cevizdalı Köyü’ne düzenlenen saldırıda 37 vatandaşın öldürülmesi, Gökçebağ Beldesi Belediye Başkan Adayı Bedrettin Çiçek’in kaçırılması ve Batman-Kozluk PTT binasının kundaklanması olaylarına karıştığı belirlendi.


Z.K. ve A.T., "Bölücü örgüt üyesi olmak ve bölücü örgüt adına silahlı eylemlerde bulunmak" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Öte yandan, Mersin’de 31 Temmuz günü saat 23.15 sularında Okan Merzeci Bulvarı üzerindeki bir üst geçide bölücü örgüt PKK/KONGRA-GEL’in pankartını açan N.A. ve A.İ. adlı teröristler de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 16:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?