4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de trafik canavarı yine can aldı

Mersin'in Silifke İlçesi'nde meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 2'si asker 16 kişi yaralandı. 

Silifke Otogarı'ndan aldığı yolcularla Isparta'ya hareket eden Halil İbrahim Çerçi (54) yönetimindeki Isparta Petrol Turizm'e ait 32 AE 600 plakalı yolcu otobüsü, saat 22.30 sıralarında, ilçe çıkışında aynı istikamete giden ve ışığı olmayan 3 tekerlekli motosiklete çarptıktan sonra kontrolden çıkarak çam ağacına çarpıp yan yattı. Kazada, otobüs şoförü Çerçi ve motosikleti kullanan Murat Köse (33) olay yerinde hayatlarını kaybederken, 35 yolcudan 14'ü yaralandı. 

Yaralılardan durumu hafif olan Azru Kurt (40), Tuğçe Kurt (17), Sinan Kurt (12), Gizem Kurt (13), Ali Balpınar, Hasan Kayahan (15), Eyüp Köse (30), Mehmet Emin Sever (41), Zeynep Sağtekin (2), Ersel Sağtekin, Yunus Kısa (50), Uğur Karapınar (17) ve Abdullah Çevik (19) Silifke Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, durumu ağır olan Akif Erdem (7) Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Otobüsün ön tarafında oturan ve kazanın şokunu üzerinden atamayan Durdu Çakır, "Isparta'ya gitmek için Silifke'den bindim. Ne olduğunu anlayamadan otobüs seyir halinde iken önümüze 3 tekerlekli motosiklet çıktı. Otobüs şoförü motosiklete vurmamak için manevra yapınca yoldan çıktı" dedi. 

Bu arada, ön kısmı hurdaya dönen otobüste sıkışan şoförün cesedini çıkarmak için Silifke Belediyesi itfaiye ekipleri bir süre uğraştı. Sonuç alınamayınca, Mersin'den sivil savunma ekibi çağrıldı. Kaza yerine gelen sivil savunma ekibi, şoförün cesedini kazadan 2.5 saat sonra çıkarmayı başardı. Çevreden gelen vatandaşlar ise, araç içerisinde sıkışan şoförün çıkarılışını şaşkın bakışlarla izledi.
Kaza yerine gelen jandarma ve polis ekipleri, ikinci bir kazaya sebebiyet vermemek için yolu bir süre trafiğe kapattı. Yoldaki trafik sıkışıklığının önlenmesi amacıyla zaman zaman araçların güvenli şekilde geçişleri sağlandı. 

Kazanın meydana geldiği yerde inceleme yapan Silifke İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na ait askeri araç, olay yerinden dönerken, saat 23.30 sıralarında Silifke merkezine girişte plakası ve şoförü açıklanmayan bir aracın arkadan çarpması sonucu yolun sağ tarafındaki yağmur suyu tahliye kanalına yuvarlandı.

Kazada, aracı kullanan Jandarma Er Yaşar Uzun ve Uzman Çavuş İsmail Durur yaralandı. Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Uzman Çavuş İsmail Durur ayakta tedavi edilirken, Jandarma Er Yaşar Uzun'un bir süre acil serviste müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edileceği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2006 Cuma 10:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?