5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'de turistik otele silahlı saldırı

Turistlerin bululnduğu otele silahlı saldırı

Otel sahibi, olayın tamamen siyasi bir saldırı olduğunu iddia etti.

Mersin'in Erdemli ilçesinde AK Parti Belediye Başkanı ve Adayı Necati Kale'nin ağabeyinin oteline yabancı turistlerin bulunduğu bir sırada silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayda yaralanan olmazken, otelde maddi hasar meydana geldi. AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er ve Belediye Başkanı Necati Kale olay yerine gelerek bilgi aldı.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 20.30 sıralarında ilçeye bağlı Kızkalesi beldesinde bulunan eski Mersin Turizm İşletmeleri Birliği Başkanı Mustafa Kale'nin sahibi olduğu Kilikya Oteli'nde meydana geldi. Otelin lobisine giren bir grup, sağa sola tabancayla ateş edip otelin camlarını kırdı. Saldırı anında otelin yemek salonunda yemek yiyen 115 kişilik Fransız, Alman ve Belçikalı turist kafilesi, olaydan yara almadan kurtulurken, otelde maddi hasar oluştu. Saldırı anı ise saniye saniye otelin güvenlik kamerasına yansıdı.

Otel Sahibi Mustafa Kale, olayın tamamen siyasi bir saldırı olduğunu iddia ederek, "Ben mevcut belediye başkanının ağabeyiyim. Burada bize bazı kişiler tarafından baskı yapıldı. Konvoy ve miting düzenlemememiz yönünde bizi tehdit ettiler ve bu olay cereyan etti. İçeride bir sürü turist ağırlıyorum. Bu turistleri buraya getirmek inanın çok zor ve şimdi bütün turistler sabah 07.00'da otelimizden ayrılmak istiyorlar. Seçimi kaybedersiniz veya kaybetmezsiniz ama bu çirkin bir olaydır" dedi. Milletvekili Er ve Belediye Başkanı Kale de otele gelerek olayla ile ilgili bilgi aldı.

Necati Kale, amaçlarının buradaki vatandaşlara iş ve aş kazandırmak olduğunu belirterek, "Buraya yapılan saldırı Kızkalesi'nin huzurunu kaçırdı. İçeride tam 115 tane turist var. Bu saldırıyı yapan insanların amacı buraya mafyayı yerleştirmek" diye konuştu.

Olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı ve saldırıda kullanılan 2 adet silahın ele geçirildiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 03:56:58
Güncelleme :28 Mart 2009 Cumartesi 04:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?