2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin’de uyuşturucu operasyonu

Mersin’de düzenlenen ve Gül adı verilen uyuşturucu operasyonunda, yurtdışına gönderilmek istenen 264 bin captagon hap ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüekiplerinin, düzenledikleri operasyon sonucu, Mahir Fariz K’nın aracında uyuşturucu niteliğindeki 264 bin 93 captagon hap ele geçirildiğini söyledi.

Mahir Fariz K’nın sorgusunda hapları Suudi Arabistan, Suriye ve Kıbrıs’a gönderme hazırlığı yaptığını itiraf ettiğini belirten Ekizer,olayla ilgili olarak Kenan S. ile Abdulhalil K’nın Hatay’da, Ayhan G’nin ise İstanbul’da yakalanarak Mersin’e getirildiğini ifade etti.

Ekizer, üzerinden Mustafa Canpolat adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan Kenan S hakkında, 1990 yılından bu yana Hakkari ve Mersin’de terör örgütü PKK/Kongra-Gel adına faaliyette bulunmak suçundan soruşturma yürütüldüğünün öğrenildiğini kaydetti. Yakalanan 4 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

NTV
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 17:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?