2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de uyuşturucu operasyonu

Mersin’de piyasa değeri 10 trilyon lira olan 488,5 kilo eroin ele geçirildi. Mersin polisi, uluslararası uyuşturucu kaçakçısı 5 kişiyi gözaltına aldı.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, yaptığı açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce 4 Aralık 2004 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, 78 gram eroin maddesi ele geçirildiğini ve Mersin’de bulunan Muhsin Bozyel’in olayla ilgisinin bulunduğunun tespit edildiğini söyledi.
Bunun üzerine Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nce bir süredir takip altında bulundurulan ve planlı operasyon hedeflerinden biri konumundaki Muhsin Bozyel’in yakalanarak gözaltına alındığını ve olayla ilgili tahkikatın genişletildiğini anlatan Ekizer, "Ekiplerimizle yapılan planlı çalışmalar neticesinde 4 Aralık 2004 günü düzenlenen operasyonda Mersin Sebze Hali’nde bulunan bir depoda, Avrupa ülkelerine gönderilmek üzere mermer yüklü paletler içerisindeki gizli bölmelere yerleştirilmiş 933 paket halinde toplam 488,5 kilo eroin ele geçirildi" dedi.

Olayla ilgili olarak uyuşturucu şebekesi içerisinde yer alan Muhsin Bozyel ve Mustafa Erten Mersin’de, O.Ç., M.Y. ve E.Ç.’nin İstanbul’da yakalandığını, 2’si yurtdışında olmak üzere firari 4 şahsın da kimliklerinin tespit edilerek uluslararası uyuşturucu şebekesinin çökertildiğini kaydetti.

Ekizer, ele geçirilen eroinin piyasa değerinin 10 trilyon lira olduğunu sözlerine ekledi.

mersin
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 12:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?