2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de uyuşturucuya geçit yok!

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, uyuşturucuyla mücadelede Türkiye'de 11-12. sıralarda yer alan Mersin'in, son 2 yıl itibarıyla İstanbul'dan sonra 2. sıraya yükseldiğini belirterek, "Bu, teşkilatım açısından benim için gurur ve onur kaynağıdır'' dedi.

Mersin'de görev yapan polislerin yüzde 70'inin bir yüksek okul veya üniversite mezunu olduğunu dile getiren Ekizer, bu personelin büyük bir çoğunluğunun da çevik kuvvette görev yaptığını söyledi.

Mersin'in son 4 yılda suç ve suçlularla mücadelede önemli atılımlar yaptığını anlatan Ekizer, bu başarının yakalanmasında en büyük payın vatandaş-polis dayanışmasına bağlı olduğunu ifade etti. Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün iyi yetişmiş insan gücüne kavuştuğunu, nitelikli personelin gerek suçun tespitinde gerekse suçu engellemekte önemli bir ayrıntı olduğuna dikkat çeken Ekizer, bu anlamda Mersin'de üniversite mezunu personel sayısının artmış olmasının da sevindirici olduğunu kaydetti.

2003 yılında 155'e gelen ihbar sayısının 6 bin 900 civarındayken bu rakamın 2005 yılında 23 bin, 2007 yılında ise 25 bin olduğuna dikkat çeken Süleyman Ekizer, bu ihbarların 3 yıl önce yüzde 66'sının doğru, yüzde 34'ünün asılsız ihbar olarak kayıtlara geçtiğini 2007 yılında asılsız ihbar oranının yüzde 2 olduğunu vurguladı.

Geçmişe bakıldığında her dönemde kaçakçılıkla mücadele konusunda özverili çalışmaların sergilendiğini ifade eden Ekizer, "Özellikle 2003'ten başlayan hafif kalkışla 2004 yılında hızlanan mücadele, geldiğimiz noktada çok daha yukarılara çıktı. 5 yıl öncesinden 20 yıl öncesine gidildiğinde, uyuşturucuyla mücadelede Türkiye'de 11-12. sırada yer alan Mersin, son 4 yılda ve özellikle son 2 yıl itibarıyla İstanbul'dan sonra ikinci sıraya yükseldi. Bu teşkilatım açısından benim için gurur ve onur kaynağıdır'' diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 13:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?