4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de yelken yarışlarına doğru

MERSİN'DE YELKEN YARIŞLARINA DOĞRU

Mersin Yelken İhtisas ve Yat Kulübü üyeleri, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü ziyaret ederek yelken yarışlarına davet etti. Yelken Kulübü üyeleri, varoşlardaki çocuklar yararına hayata geçirmek istedikleri projeyi de paylaştı.

Mersin Yelken İhtisas ve Yat Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Derya Yalgın, Kulüp Müdürü Doğa Öztürk ve Proje Başkanı Sedat Çelikcan, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü ziyaret ederek, 22-25 Nisan tarihleri arasında Türkiye çapında düzenlenecek olan yelken yarışlarına ev sahipliği yapacaklarını söylediler. “Denize kıyısı olup da denize sırtını dönmüş bir şehrin yelken kulübü yöneticileriyiz” diyen Kulüp Saymanı Derya Yalgın, “Gerçekten çok zor şartlarda Mersin'deki çocuklarına bu sporu tanıştıracak yatırımları ve olanakları sağlamaya çalışıyoruz. Eskiden federasyon ve devletin destekleri biraz daha iyiydi ama gerek ekonomik kriz gerek farklı nedenlerle bu destek azaldı. Bu şartlara rağmen bu sene Türkiye çapında bir organizasyonun bir ayağını Mersin'e aldık. 22-25 Nisan 2010 tarihleri arasındaki bölge yelken yarışlarını biz Mersin'de düzenleyeceğiz” dedi.

Kulüp Müdürü Doğa Öztürk ise, ülke çapındaki yelken yarışlarının Mersin etabında, kente 9 bölgeden yelken kulüplerinin geleceği bilgisini verdi. Öztürk, “Mersin olarak toplam 13 kulübe ev sahipliği yapacağız. Bu da en az 120 sporcu demek. İdaresi, antrenörü, teknik personeli ve kamyoncusuyla birlikte bu rakam 300'ü bulacak. Bunu yaparken Mersin'i de arkamıza almak zorundayız” diye konuştu.

Deniz kenarında yaşayıp hiç denize gidemeyen varoşlardaki çocuklar yararına projeler üretmek istediklerini belirten Öztürk, “Varoşlardan gelen çocuklar, yazın kaçak yüzmeye geliyorlar. Sizlerin de katkınızla bu çocuklar evden alınıp yelken eğitimi verilebilir. Bu konuda sizlerle iç içe olmalıyız” dedi.

Ziyaretleri nedeniyle kulüp üyelerine teşekkür eden Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, geniş katılımlı bu organizasyonun bir ayağının Mersin'de düzenlemesinin önemine dikkat çekti. Akdeniz Belediyesi olarak, kenar mahalle çocukları için kendilerinin de birçok proje hazırladıklarını kaydeden Türk, varoş çocukları için projeler üretme fikri nedeniyle kulüp üyelerine de teşekkür etti. Başkan Türk, “Özellikle denizle tanışmayan varoş çocuklarının eğitilmesi, onları sokakların tehlikesinden, kötü alışkanlıklardan ve bataklıklardan da korur. Bu çok önemli ve yararlı bir hizmet olacaktır. Bu konudaki düşünceleriniz nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Türk, yarışlar sırasında yetkileri dahilindeki hizmetlerin sağlanması noktasında üzerlerine düşeni yapacaklarını, fakat araç temini, zabıta görevlendirmesi konularında Valilik kanalıyla yazı yazılması gerektiğini, ancak böylelikle bu tür hizmetleri sağlayabileceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 13:26:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 14:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?