3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin'de yerel seçimlere doğru

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Gültak, "Değiştirin, değiştirelim" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, aday gösterilip seçimleri kazanması durumunda Büyükşehir Belediyesi'ne arka kapıdan değil, halkla kucaklaşarak ön kapıdan gireceğini söyledi.

Gültak, Taksim Otel'de düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya gelerek, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak değerlendirmelerde buldu. Daha önce AK Parti Mersin İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Gültak, siyasi bir misyonu tamamladığını düşündüğünü ve bu nedenle de Mersin'e ve Mersin'de yaşayan insanlara hizmet edebilmek amacıyla il başkanlığı görevinden 1 Aralık 2008 tarihi itibariyle istifa ettiğini dile getirdi.

Siyasetin bir bayrak yarışı olduğunun altını çizen Gültak, hiçbir makamın insanlar üzerinde kalıcı olmadığını, belirli bir makama gelen insanların geldikleri gibi onurlarıyla da söz konusu makamı bırakmayı bilmesi gerektiğini savundu. Kendisinin de AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu belirten Mustafa Gültak, Mersin'in çok güzel şeyleri hak ettiğini ancak bugün gelinen noktada kentteki yerel yöneticilerle birlikte belediye başkanlarının kenti hak etmediğini ileri sürdü. Gültak, "Yaptıkları iş ve eylemlerle bu şehri gerçekten hak eden başkanlar değiller. Kimisi 9 yıldır, kimisi de 5 yıldır belediye başkanlığı yapıyor. Ancak bugün geriye dönüp şöyle bir baktığınız zaman Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinde ciddi bir çalışma yapılabilmiş değil. Kendilerine göre çok güzel eserleri kente kazandırmış olabilirler. Kendilerine göre çok güzel kongre sarayları, Macit Özcan Düğün Salonu ve Dinlenme Tesisleri yapmış olabilirler. Tabii bunlar güzel hizmetler buna kötü demek doğru değil. Burada asıl önemli olan söz konusu hizmetlerin kent adına nelere mal olduğudur" dedi.

Büyükşehir'e aday gösterilmesi halinde kendisi açısından hiçbir şeyin değişmeyeceğini ve aynı Mustafa Gültak olarak yoluna devam edeceğini kaydeden Gültak, seçimleri kazanıp mazbatayı aldıkları gün Büyükşehir Belediyesi'ne arka kapıdan değil, ön kapıdan halkla kucaklaşıp, esnafın elini sıkarak gireceğinin sözünü verdi. Gültak, belediye başkanlığının halkla bütünleşme anlamına geldiğini ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın; "Belediyecilik; çöp, çamur ve çukurdan ibarettir" sözünü hatırlattı. Mersin'de çöp sorununun kendi girişimcileri sonucu çözüldüğünü savunan Gültak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da kente kalıcı çözümler yerine makyaj yaptığını, insanların gözünü boyayarak kendi deyimiyle tribüne oynadığını iddia etti.

Mustafa Gültak, "Biz halkımızın içinde olup, onların sorunlarını çözüp, ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Onlarla aynı havayı soluyup birlikte yaşamak istiyoruz. Kentin tüm dinamiklerini harekete geçirip, onlarla birlikte hareket edip Mersin'i hep birlikte değiştireceğiz. Sloganımız da şu; 'Değiştirin, değiştirelim'. Peki kimi değiştirelim? Şu andaki mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı'nı. Değiştirme yetkisi bizim elimizde değil sizin, yani halkın elinde. Eğer değiştirirlerse biz de değiştiririz ve bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ve bunu yaparken de halkımızla, bu kentte yaşayan insanlarla birlikte yapalım. Yaşanılabilir, refah seviyesinin yüksek, işsizlik sorunun az, güvenilir, güzel, sempatik ve Akdeniz'in incisi bir kenti hep birlikte kuralım. Çünkü tek başına bir belediye başkanı hiçbir şeydir. Halkıyla iç içe olması gerekir ki bunu yapabilir. Siz değiştirin biz de değiştirelim" diye konuştu.

Kendisinin aday gösterilip gösterilmeyeceğinin çok da önemli olmadığını kaydeden Gültak, AK Parti'den kim Büyükşehir Belediyesi'ne aday gösterilirse gösterilirsen, kendisinin de onun yanında yer alıp, oldukça önemli çalışmaların altına imza atmaya da hazır olduğunu söyledi. Gültak, burada önemli olan Mersin'in çıkar ve menfaatleri, AK Parti'nin ortaya koyacağı açılım olduğunu ve kendisinin Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti sevdalısı olduğunu, bu nedenle de her zaman ve her görevde çalışacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 13:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?