4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de 'YÖK' protestosu

MERSİN'DE 'YÖK' PROTESTOSU

Mersin'de bir grup lise öğrencisi, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 29. kuruluş yıl dönümü nedeniyle eylem yaptı. YÖK'ün kaldırılmasını isteyen öğrenciler, mevcut eğitim sisteminin değiştirilmesi talebini dillendirdi.

Eğitim-Sen Mersin Şube Binası önünde bir araya gelen eylemciler, üzerinde; 'Sistemin YÖK'ünü De Kökünü De Kazıyacağız' yazılı bir pankart açarak, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında İstiklal Caddesi ve 111. Cadde güzergahını takip ederek Atatürk Caddesi'ne ulaşan öğrenciler, söz konusu cadde üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde yürüyüşlerini sonlandırarak, burada ortak bir açıklama yaptılar. Üniversitelerin bugünkü mevcut yapısıyla

'diplomalı işsizler' ürettiğini öne süren Zozan İlgen, bu nedenle de YÖK'ün kaldırılıp eğitim sisteminin de değiştirilmesi gerektiğini savundu.

KPSS'deki kopya iddialarıyla birlikte Türkiye'deki sınav sisteminin güvenini kaybettiğini vurgulayan İlgen, "Geleceğimize yön veren KPSS, bir yanıyla artık adil ve tarafsız bir sınavın imkansız olduğunu ortaya çıkardı. Bizler, liselerin ve üniversitelerin bilim yuvası haline gelmesini, YÖK'ün dağıtılmasını, öğrencilerin ders ve öğretmen seçme hakkının olmasını istiyoruz" dedi. Yapılan açıklamanın ardından göstericiler bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 15:55:01
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 16:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Caner IP: 81.213.250.xxx Tarih : 9.11.2010 11:31:37

yatın yatın ondan sonra üniversiteye girin. üniversitede zaten bir sürü boş adam var . yök ü eleştirecek bir grup varsa o da üniversiteli öğrenci grubudur ...