4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de yüzler gülüyor

MERSİN'DE YÜZLER GÜLÜYOR

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yüzler gülüyor.

'Çukurova Derbisi'nde Botaş'ı 76-66'lık skorla geçen Turuncu-Mavililer, ligdeki 3. galibiyetine imza atarken, puan cetvelinde de tırmanışa geçti.

Botaş karşılaşmasının kendileri açısından oldukça zorlu geçtiğini kaydeden Başantrenör Zafer Kalaycıoğlu, "Bu maçın zor olacağını biliyorduk ve tüm hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Sakatlığı bulunan ve henüz bunu tam olarak atlatamayan Erlana Larkins'i antrenman yapmamasına rağmen maçta oynatmak zorunda kaldık. Çünkü Botaş gerek kadro, gerekse de oynadığı oyunla tehlikeli bir takım. Böylesine güçlü bir ekip karşısında galip gelmek önemliydi. Takımım, genel olarak doğruları yaptı ve kazanmak için mücadele etti" dedi.

Genç bir takım olduklarını ve tecrübesizliğin de en önemli sorun olarak öne çıktığını vurgulayan Kalaycıoğlu, bu yıl kadroda yer alan oyuncuların sezon sonuna kadar tecrübe kazanacağını ve söz konusu oyuncuların tecrübesini de bir sonraki sezon ligde ortaya koyarak, daha başarılı günler yaşamak istediklerini dile getirdi. Kalaycıoğlu, "Şu anki durumumuz; kötünün biraz daha iyisi diyebiliriz. Şimdiye kadar kazanmamız gereken sadece Alanya Belediye maçını kaybettik. Herkes Alanya'ya düşecek gözüyle bakıyor ama Beşiktaş ve Botaş'a karşı 5 sayıyla maçı kaybettiler" diye konuştu.

Zafer Kalaycıoğlu, "Peki takım olarak siz düşme korkusunu yaşıyor musunuz ?" şeklindeki bir soruya da şu yanıtı verdi:

"Kesinlikle böyle bir korkumuz yok. Bizim bugün bu konumda olmamızın en önemli nedeni; fikstür dezavantajıdır. Şimdiye kadar sadece kendi sahamızda oynadığımız maçlarda sadece Galatasaray'a yenildik. Bunun dışında kaybettiğimiz karşılaşmaların tamamını deplasmanda oynadık. Şu anda galibiyet serisini 3'e çıkarttık. Bu galibiyetleri alan takım, gücünü ilerleyen maçlarda da göstermeye devam edecektir. Genç ve tecrübesiz bir takım olmamız nedeniyle inişli çıkışlı bir grafik ortaya koymamız gayet doğal. Umarım bunu istikrara kavuştururuz."

MERSİN'DE YÜZLER GÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 10:49:01
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 11:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?