9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de zabıta denetimleri

Mersin'in alt birim Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin 2006 yılında vatandaşlardan gelen 5 bin 229 şikayeti değerlendirerek, sonuçlandırdığı bildirildi. Ayrıca denetimler sırasında seyyar simit tezgahlarında el konulan 12 bin 678 simidin hayır kurumlarına bağışlandığı belirtildi. 

Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, belediye olarak vatandaşların tüketici haklarını korumak amacıyla ve kurallara uymayan esnaflara yönelik zabıta çalışmalarını 2006 yılında da ara vermeden sürdürdüklerini söyledi. 

Zabıtanın, vatandaşlardan gelen bin 484 yazılı, 3 bin 745 sözlü olmak üzere toplam 5 bin 229 şikayeti değerlendirmeye alarak en kısa sürede çözüme kavuşturduğunu ifade eden Yücesoy, "Belde sınırları içinde et ve gıda maddesi satışı yapan kasap ve marketlerde tek tırnaklı hayvan eti satılması ve günü geçmiş gıda maddesi satışının engellenmesi için denetimler aralıksız olarak sürdürüldü. Seyyar satıcılara yönelik yapılan çalışmalarda ise 56 adet seyyar araba ve 426 adet teraziye el konulmuştur. 

Bu çalışmalar esnasında alınan 12 bin 678 simit, makbuz karşılığı hayır kurumlarına bağışlanmıştır. Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan patiseriler de zabıta ekiplerimiz tarafından periyodik aralıklarla denetim ve kontrol altında tutulmaktadır. Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan 19 patiseriye, sağlık ve hijyenik koşullara uygun olarak satış yapmadıkları için cezai işlem uygulanmış, ayrıca 2 adet patiseri imalatı olarak faaliyet gösteren işyerleri sağlık ve hijyenik koşullara uygun olarak üretim yapmadıklarından dolayı zabıta ekiplerimiz tarafından mühürlenerek kapatılmıştır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 16:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan IP: 88.227.2.xxx Tarih : 4.02.2007 13:15:55
bence çocukların sattigi simiti zabitalar almasın çünkü çocuklara yazık ve haftasonu çalsıyıorlar hafta içi okula gidyorlar