5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'de zam fırtınası!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, toplu taşıma ve ekmek fiyatlarına zam kararı alırken, cenaze hizmetlerindeyse indirim yapılması noktasında görüş birliğine vardı.

Meclis, aynı zamanda da doğalgaz altyapısının oluşturulabilmesi için bir yol haritası belirlenmesi gerektiği konusunda da uzlaştı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 'Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nı tamamladı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Ulaşım Komisyonu'nda görüşülen ve belediyeye ait toplu taşıma araçlarında uygulanan ücret tarifesine zam yapılmasına yönelik teklif, oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre 85 kuruş olan sivil yolcu taşıma ücreti 1 TL'ye, 65 kuruş olan öğrenci ücretinin de 80 kuruşa yükseltilmesi kararlaştırıldı.

Ekmek fiyatlarının da görüşüldüğü mecliste, Belediye Ekmek Fabrikası'nda yapılan modernizasyon çalışmaları kapsamında saatte yaklaşık 3 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşıldığı bilgisi verildi, ardından da 40 yeni ekmek büfesinin daha hizmete sunularak, 300 gram ekmeğin fiyatının da 35 kuruştan 40 kuruşa yükseltilmesine yönelik teklif kabul edildi. Zam kararına gerekçe olarak da son dönemlerde buğday fiyatlarına yapılan zamlar ve piyasada satılan ekmeğin gramaj fiyatında yaşanan artış gösterildi.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen birleşimde Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Kültür Park içindeki Defne Aile Çay Bahçesi ile birlikte merkez ilçe Toroslar'da bulunan eski çöp depolama alanı üzerine inşa edilen yeşil alan içindeki çay bahçelerinin de Büyükşehir Belediyesi'ne ait İmar İnşaat'a devredilmesine yönelik teklif görüşüldü.

Görüşme esnasında söz alarak konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, kendisinin de ortağı olduğu İmar İnşaat'ın hesaplarıyla ilgili net bir bilgiye sahip olmadığını ve şirketin gelir ve gider durumunu gösteren bilgilerin şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanmasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan ise, bu konuda başlatılan girişimlerin devam ettiğini ve İmar İnşaat'ın hesaplarının internet ortamında paylaşıma açılmasıyla ilgili çalışmaların da son aşamaya geldiğini söyledi.

Toplantıda ayrıca Mersin'de doğalgaz kullanımıyla ilgili olarak yapılması planlanan çalışmaların 1/500.000'lik Çevre Düzeni Planı'na işlenmesi konusu tartışıldı. Yapılan görüşmelerdeyse konutlarda da doğalgaz kullanımına yönelik nasıl bir çalışma yapılması noktasında bir yol haritası oluşturulması konusunda mutabakata varıldı. Cenaze hizmetleriyle ilgili olarak meclise sunulan teklifin de görüşüldüğü oturumda, cenaze nakil araçlarının bir lira 10 kuruş olan kilometre ücretinin 35 kuruşa düşürülmesi kararı verildi. Toplantı, dilek ve temenniler bölümüyle sona erirken, Büyükşehir Belediye Meclisi 'Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nı tamamlayarak toplantılara eylül ayına kadar ara verip 'yaz tatili'ne çıktı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 19:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ ÇETİN IP: 88.230.77.xxx Tarih : 18.07.2009 08:53:07

ekmege zam yaparsanız,bilete zam yaparsanız bu millet otobüse deyil yayan yürüyecek.siz  belediye meclis üyeleri,belkide hiç otobüse binmediniz,bir akşam mesai bitiminde rastgele otobüsün birine binin,eger o reziliğii bedava olsa otobüs çekermisiniz,ayıptır yazıktır,millet  işe güce gidecek yürütmeyin.bu vatandaş yürüme noktasında ki çoguda yaya gidiyor işine evine,,,,,sizlerin anlayacanı sanmayarak ne yaparsanız yapın suyada zam yapın ekmegede zam yapın çöpede zam yapın,,belediye emlek vergilerinede zam yap...ya işte ne bulursanız yapın