2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'den Adana'ya fuar serzenişi!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Fuar Komitesi Başkanı Şahin Öder, Adana'nın fuarcılık alanında Mersin'i takip ettiğini ancak birbiriyle 'kardeş' olan iki kentin aynı içerikteki bir fuarı, yine aynı tarihlerde yapmasının da her iki kente zarar verdiğini söyledi.

Şahin Öder, MTSO Yönetim Kurulu tarafından Mersin Tüccar Kulübü'nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Mersin'de son 2 yılda organize edilen fuarlar hakkında bilgiler verdi.

Fuarların ekonomi, ticaret ve sosyal hayata katkı sağlamak amacıyla yapıldığını kaydeden Şahin Öder, fuarların en az bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu firma ve işletmelerin imajını güçlendirmenin yanında; işletme tanımı yapılmasında da önemli bir misyon üstlendiğini dile getirdi. Şahin Öder, Mersin'de fuarcılık alanındaki çalışmaların 2006 yılında çadırda başlatıldığını hatırlatarak, bugün gelinen noktada ise merkez ilçe Yenişehir Belediyesi tarafından kurulan modern bir fuar merkezinde etkinliklerin organize edildiğini belirtti.

2006 yılında farklı alanlarda 2 fuar düzenlenirken, 2007 yılında ise yapılan 5 fuara toplam 759 firmanın katıldığını ve bu fuarları 216 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Öder, bu rakamın da bir rekor olduğunu savunarak, "2008 yılı itibariyle de şu ana kadar 4 fuar yapmış bulunuyoruz. Fuarlar sayesinde Mersin'de ilk defa uluslararası bir kongre düzenlendi. Bu ülkemiz ve ilimiz için çok önemli bir gelişmedir. Çünkü bu kongre Türkiye'nin lojistik alanda düzenlediği ilk uluslararası kongre
organizasyonuydu. Bunu da Mersin'de yapmamız ayrı bir önem taşımaktadır. Fuarları büyütmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Geçtiğimiz ay düzenlenen 'Mersin Home-2008 Fuarı'nı da değerlendiren Şahin Öder, söz konusu fuara 120 firmanın katıldığını, 5 gün süren etkinliğe de 20 bin kişinin katılım gösterdiğinin bilgisini verdi. Öder, Mersin'de düzenlenen fuarın bir benzerinin de aynı tarihlerde ve aynı içerikle Adana'da da organize edildiğine işaret ederek, konuyla ilgili olarak hiç kimseyi suçlamadıklarını ancak kendilerinin fuarın tarihini değiştirmelerine karşın, Adana'nın da tarih değişikliğine gitmesine anlam
veremediklerini belirtti.

Öder, "Daha önce düzenlemiş olduğumuz 'Tarım Fuarı'nda da biz tarihi değiştirdik, yeniden aynı tarihe getirmişler. Bu sene biz açıklamayı geç yaptık, onlar Tarım Fuarı'nı kasım ayına aldılar. Biz geçen sene, 'Fuarı Aralık ayında yapacağız' dedik ama yapmadık. Yani aslında Adana bizi takip ediyor. Ama biz bu konuyu hiçbir yerde bugüne kadar gündeme getirmedik. Biz kardeş iliz. Mersin ve Adana'nın aynı içerikte bir fuarı aynı anda yapması hem onlara zarar, hem de bize zarar. Tahmin
ediyorum ki, bizleri 'bölgecilik' yapmakla suçlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a yanlış bilgiler veriliyor, bu bilgiler üzerine çıkıyor konuşuyor. Mutlaka yanlış bilgilendiriliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 20:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?