4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'den Elazığ'a TIR dolusu yardım

MERSİN'DEN ELAZIĞ'A BİR TIR DOLUSU GIDA YARDIMI

Mersin'deki hal esnafı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında toplanan bir TIR dolusu gıda maddesini Elazığ'daki depremzedelere gönderdi.

Elazığ'da meydana gelen ve 41 kişinin öldüğü deprem sonrası Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan gıda yardımı kampanyası kapsamında, hal esnafından toplanan meyve, sebze ve kuru gıda maddeleri, deprem bölgesine gönderildi.

Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği önünde toplanarak TIR'a yüklenen gıda miktarının, yaklaşık 15 ton olduğu ifade edildi. Yükleme sırasında Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Şimşek ile Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Refik Canatan ile dernek üyeleri de hazır bulundu. Canatan, Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası ortaya çıkan durumun, kendilerini büyük ölçüde üzdüğünü söyledi. Başka bu tür acıların yaşanmaması dileğinde bulunan Canatan, ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı yardım kampanyasına hal esnafı olarak destek verdiklerini dile getiren Canatan, "Yardım yapılacağını duyan esnaflarımızın hepsi hemen seferber oldu. Daha fazla yardım toplayabilirdik ancak araç imkanımız şimdilik bu kadar. İhtiyaç duyulursa ileriki günlerde daha fazla göndereceğiz" dedi.

MERSİN'DEN ELAZIĞ'A BİR TIR DOLUSU GIDA YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 15:14:04
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 16:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?