4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'den 'yatırım' çağrısı

MERSİN'DEN BAĞDAT'A 'YATIRIM' ÇAĞRISI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Servet Özkaya, Mersin'in sahip olduğu liman ve serbest bölgesi açısından yatırımcılar açısından çok cazip bir kent olduğu gibi geniş ve verimli topraklarla da kendini öne çıkarttığını vurguladı. Özkaya, mevcut potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda Mersin'de yatırım yapacak olan Iraklı işadamlarının kazançlı çıkacağını söyledi.

Aksaray'da geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıya beraberindeki şube yöneticileriyle birlikte katılan MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Servet Özkaya, burada Irak'ın Bağdat Valisi Salah Abdul Razaq'ı Mersin'e davet ederek, Iraklı yatırımcıların kente yatırım yapmalarını istedi. Yapılan ikili görüşmede konuşan Vali Razaq, Irak'ın yeniden yapılanma sürecinde olduğunu hatırlatarak, bu noktada da başta inşaat ve ulaşım olmak üzere iletişim, mobilya, temizlik ve elektrik altyapısı gibi konularda önemli bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

Bugün gelinen noktada Irak'ta 3 milyon, Bağdat'ta ise yaklaşık bir milyon konuta ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Salah Abdul Razaq, konut sektöründe de teknoloji, malzeme ve zaman olmak üzere üç önemli nokta olduğunu dile getirdi. Razaq, konut sektörünün birçok alt sektörü tetiklediğini ifade ederek, konutun dışında yol, köprü, okul ve hastane, spor komplekslerine de ihtiyaç olduğuna anlattı. Ulaşım alanında yatırım ihtiyacının hissedildiğini belirten Razaq, Almanya'dan bu konuda bir firmadan teklif aldıklarını belirterek, Türkiye'den de teklif beklediklerini vurguladı.

Mersin'in turizm, ticaret ve taşımacılık alanındaki sahip olduğu imkanları anlatan MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Özkaya da işadamlarının Mersin'de yatırım yapmaları halinde kazançlı çıkacaklarını savundu. Mersin'in dünyada yatırım yapılabilecek iller arasında gösterildiğini ifade eden Özkaya, "Mersin, sahip olduğu liman ve serbest bölgesiyle yatırımcılar için son derece uygun bir kent. Ayrıca Mersin, çok geniş ve verimli topraklara sahip bir yerleşim bölgesi. Bu nedenle Mersin'de yatırım yapacak Iraklı işadamları kesinlikle kazançlı çıkacaktır" dedi. 

Konuşmaların ardından Özkaya, Bağdat Valisi Salah Abdul Razaq'ı Mersin'e davet ederken, Vali Razaq ise Türkiye ve Mersin'de bulunmanın kendilerini mutlu edeceğinin kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 16:29:04
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 17:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?