8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mersin'e 12 yeni ambulans

Mersin'de, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan 9 ambulans ile İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından alınan 3 ambulans, törenle hizmete girdi.
Sağlık hizmetlerinin daha iyi yürütülmesi, vatandaşın sağlık ihtiyaçlarına daha kısa sürede cevap verilebilmesi için alınan 12 yeni ambulansın 7'si ilçelerde, 5'i ise Mersin merkezde hizmet verecek. Son teknoloji ile donatılan ambulansların, Türkiye'nin neresine giderse gitsin, ne kadar hız yaptığı merkezden takip edilebilecek. 

Sanayi ve Ticaret Odası Sağlık Ocağı 112 Komuta Merkezi'nde düzenlenen törende kurdele keserek ambulansları hizmete sokan Vali Hüseyin Aksoy, son model donanıma sahip ambulansların, vatandaşa sunulan sağlık hizmetinin kalitesini artıracağını söyledi. 

Ambulansların 7 adedinin Tarsus, Mut, Gülnar, Silifke, Çamlıyayla ve Bozyazı gibi ilçelerde, 5 adedinin ise il merkezinde 112 Acil Servis merkezlerinde hizmet vereceğini kaydeden Aksoy, "İlimizde 112 Acil Servis merkezlerinde 2006 yılı sonu itibariyle yaklaşık 32 bin vakaya bakıldı. Vatandaşımızın sağlığı bizim için her zaman birinci plandadır. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum ama umarım bu ambulansları kullanma ihtiyacı duymayalım, herkes sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürsün" dedi. 

Aksoy, daha sonra araçlarda inceleme yaparak, sağlık görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 16:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?