5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'e 2.5 milyon TL'lik atletizm pisti

MERSİN'E 2.5 MİLYON TL'LİK ATLETİZM PİSTİ

Mersin'de uluslararası standartlarda yaklaşık 2.5 milyon TL'lik bir bütçeyle yapımı süren atletizm pistinin, Türkiye'de bir ilk olduğu açıklandı.

Merkez ilçe Yenişehir'e bağlı Kocavilayet Mahallesi'nde 30 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilen pistte incelemelerde bulunan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, söz konusu çalışmalar hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın'dan bilgi aldı. Burada konuşan Emrullah Taşkın, pist inşaatının 8 Ekim 2008 tarihinde başlatıldığını hatırlatarak, bugün gelinen noktada çalışmaların önemli bir bölümünün tamamlandığını ve önümüzdeki Aralık ayının son haftasında da hizmete sunulmasının planlandığı bilgisini verdi.

Yaklaşık 2.5 milyon TL'lik bir bütçeyle yapımına başlanan pistin çevre düzenlemesine yönelik çalışmaların yüzde 90'lık bir bölümünün tamamlandığı, peyzaj çalışmalarınınsa bitirildiğine dikkat çeken Taşkın, uluslar arası standartlara uygun olarak yapımı sürdürülen atletizm pistinin, Türkiye'nin hiçbir kentinde olmadığını iddia etti. Taşkın, söz konusu tesisin aydınlatmasının yanında 2 bin kişilik doğal tribünün yanında 6 soyunma odası, bir doktor odası, bir idare binası, bir kafeterya, bin kişi kapasiteli gece aydınlatmalı tribünün de yer aldığı bilgisini verdi.

MERSİN'E 2.5 MİLYON TL'LİK ATLETİZM PİSTİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 11:00:01
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 14:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?