4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'e 250 yataklı hastane

MERSİN'E 250 YATAKLI YENİ BİR HASTANE YAPILACAK

Mersin'e 250 yatak kapasiteli yeni bir hastane kazandırılacak. Toros Devlet Hastanesi bahçesine TOKİ tarafından 38.5 milyon TL'ye yapılacak olan hastanedeki odaların da 'koğuş sistemi' yerine 'kişiye özel' olarak tasarlandığı kaydedildi.

Yeni yapılacak hastaneyle ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hastane Başhekimi Operatör Doktor Cavit Göktaş, Mersin'e sağlık alanında bir şeyler verebilmenin, hizmet kalitesini yükseltebilmenin çabası içinde olduklarını belirterek, bu kapsamda da sektörde istenilen noktaya ulaşılabilmesi için de ortak hareket edilmesi ve birlikte çalışılmasının yanında etkin bir iletişim kurulması gerektiğini vurguladı. Göktaş, kente yeni bir hastane yapımına yönelik projenin 18 yıldan bu yana gündemde olmasına karşın, somut adımların atılmaya başlandığını bu durumun da kendilerini heyecanlandırdığını anlattı.

 

"HASTANE 3 YILDA TAMAMLANACAK VE 38.5 MİLYON TL'YE MAL OLACAK"

Projenin hayata geçirilmesinin, aynı zamanda da sağlık alanında atılan önemli bir adım olduğunun altını çizen Göktaş, şuanda hastane bahçesinde yer alan 10 dönümlük bir alana inşa edilecek olan hastanenin 49 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacağını, bunun yanında toplam yatırım miktarının da 38.5 milyon TL olduğu bilgisini verdi. Projenin ilk etabının 2 yıl, ikinci etabının da bir yıl olmak üzere toplam 3 yıllık bir zaman diliminde hastanenin faaliyete girmesinin beklendiğini belirten Göktaş, projenin de önceden hazırlanan bir senaryoya bağlı kalarak yürütüleceğinin de altını çizdi.

Cavit Göktaş, "Hastanenin yapımı iki etaptan oluşacak. Öncelikli olarak; yataklı servisler, ameliyathaneler, acil servis gibi birimlerin bulunduğu bloklar inşa edilecek. Bundan sonra ikinci etaba geçilecek ve eski bina yıkılacak buraya da poliklinik binası yapılacak. Dolayısıyla hizmet akışında en ufak bir aksama olmayacak. Günde ortalama 2 bin 500 hasta kabul ediyoruz. Bu anlamda da sağlık hizmetlerinin akması, bu insanların mağdur edilmesi anlamına gelir. Biz de kimseyi mağdur etmeden, projeyi sürdürmek istiyoruz. Bu nedenle de ince eleyip sık dokuyoruz" dedi.

 

"YENİ HASTANEDEKİ ODALAR KOĞUŞ SİSTEMİ DEĞİL KİŞİYE ÖZEL OLACAK"

Hastanenin yapımınınsa TOKİ tarafından üstlenileceği bilgisini de veren Göktaş, inşaatla ilgili tüm maliyetlerin genel bütçeden karşılanacağını, bu nedenle de herhangi bir süre uzaması gibi bir durumun da söz konusu dahi olmadığını kaydetti. Kaynak gibi bir sorun da yaşamayacaklarını belirten Göktaş, yeni hastanenin konumunun da eskisiyle aynı şekilde olacağını, buna bağlı olarak da giriş-çıkış kapılarında 'Acil Servis' dışında da herhangi bir değişiklik de olmayacağının altını çizdi.

Bugün Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'deki mevcut hastanelerin de 'koğuş sistemi' olarak yataklı sağlık hizmeti verdiğini anlatan Göktaş, ancak yeni yapılacak olan hastanedeki odaların bir veya iki kişi kapasiteli olacağı gibi her odada da banyo ve tuvaletin de bulunacağını dile getirdi. Hasta mahremiyetinin önemli olduğunu, kendilerinin de buna özen gösterdiklerini ifade eden Göktaş, böylelikle de sağlıkta hizmet kalitesinin arttırılacağı gibi 'nitelikli yatak sorunu'nun çözümü yolunda da önemli bir adım atılmış olacağını söyledi. Söz konusu yeni hastanede 'Yanık Ünitesi'nin de oluşturulabileceğini, bu yönde düşünceleri olduğu bilgisini de veren Göktaş, fiziki şartların da buna uygun olduğunu ve ihtiyaç duyulması halinde de bu ünitenin en kısa sürede oluşturulup, faaliyete girebileceğini vurguladı.

 

"SADECE TÜRKİYE'YE DEĞİL ORTADOĞU'YA DA HİZMET VERMEK İSTİYORUZ"

Hastane olarak sadece Mersin'e değil, Türkiye'ye ve özellikle de Ortadoğu'dan gelecek hastalara da hizmet verebilme gibi bir hedefleri olduğunu açıklayan Operatör Doktor Göktaş, bugünkü mevcut şartlarla böylesi bir hizmeti verebilmelerinin çok zor olduğunu, ancak yeni hizmet binasıyla bunun mümkün olabileceğini, bununla da Mersin'in sağlık sektöründe bölgede daha cazip bir konuma taşınabileceğini savundu. Son 3 yıllık zaman diliminde Toros Devlet Hastanesi'nde yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Göktaş, hastanenin yeniden yapılandırılması kapsamında bir milyon TL'lik bir harcama yapılarak, modern bir yapıya kavuşturulduğunu da dile getirdi.

Yapılan çalışmalara bağlı olarak ameliyathanelerin yenilendiğini vurgulayan Göktaş, bununla birlikte Mersin'de bir ilke imza attıklarını ve 'Nöroloji Koroner Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Üniteleri'nin de hazırlanarak hizmete sunulduğunu söyledi. Bazı yoğun bakımlarda bir hastanın, diğer hastalara zarar verebildiğini yeni sistemle birlikte bu durumun önüne geçtiklerini ifade eden Başhekim Göktaş, cerrahi yoğun bakımda yatan bir hastanın yaşama ihtimalinin daha fazla olduğunu, bu nedenle de söz konusu hastanın durumu ağır olan ve enfeksiyon kapmış bir hastayla yan yana yatmasının da doğru olmadığını belirtti.

MERSİN'E 250 YATAKLI YENİ BİR HASTANE YAPILACAK
MERSİN'E 250 YATAKLI YENİ BİR HASTANE YAPILACAK
MERSİN'E 250 YATAKLI YENİ BİR HASTANE YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 14:07:04
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 14:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?