2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'e 30 bin kişilik stat

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu, bu kapsamda da Mersin'e UEFA standartlarında 30 bin kişi kapasiteli bir stat yapmak istediklerini söyledi.

Vali Aksoy, TFF 2. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Mersin İdmanyurdu'na maddi kaynak oluşturulması amacıyla başlatılan 'Yardım Kampanyası' kapsamında Mersin Valiliği Toplantı Salonu'ndaki bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Mersin İdmanyurdu'nun tesis sorununa ilişkin bir soruya yanıt veren Aksoy, kulübe kalıcı bir tesis kazandırma noktasında başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü, bu kapsamda da gerekli projelerin hazırlandığını kaydetti.

Aksoy, proje için arsa tahsisi konusunda; Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'ye bağlı Davultepe beldesinde belirlenen yerle ilgili olarak bazı sorunların olduğunu, bunların da en kısa sürede aşılarak, tesis inşaatına başlamak istediklerini dile getirdi. Mersin İdmanyurdu'na yeni bir tesis kazandırılması için başta Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerle birlikte kurum ve kuruluşların ortak çalıştığını belirten Aksoy, bu çalışmaların da meyvesini vereceğini belirtti.

Vali Hüseyin Aksoy, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yıkılıp-yakılmayacağına ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

"Bu stat, 1945'li yıllarda yapılmış ve bugün gelinen noktada da Mersin'in ihtiyacını karşılamaktan uzak. Bu nedenle de Mersin'e yeni bir stat yapılması şart. Bugünün şartlarında yeni bir stadın maliyeti de 50-60 milyon YTL. Söz konusu parayı da ne İl Özel İdaresi, ne de Büyükşehir Belediyesi karşılayamaz. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün de bu parayı bulup, yeni bir stat yapması da mümkün değil" dedi.
Bu noktada da; "Ne yapabiliriz?" sorusuna yanıt aradıklarını belirten Aksoy, projenin şekillendirilmesinde Galatasaray Spor Kulübü tarafından hazırlanan 'Seyrantepe Projesi' ile Kayseri'de hayata geçirilen projeyi örnek aldıklarını vurguladı.

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın bulunduğu yer itibariyle Mersin'in en önemli bölgesi olduğunu ifade eden Hüseyin Aksoy, stadın takas edilmesi ya da satışa çıkartılmasıyla birlikte elde edilecek gelirle de yeni bir stat yapmayı düşündüklerinin bilgisini verdi.

Aksoy, "Konuyla ilgili olarak TOKİ ile görüşmeler yaptık. Onlar da projeye olumlu yaklaştı. Şimdilerde; 'Biz de stadı nerede yapabiliriz?' diye düşünmeye başladık. Merkez ilçe Yenişehir Belediyesi ile bir görüşmemiz oldu. Onlar da bize 45 dönümlük bir arazi önerdiler. Bu araziyi de diğer arazilerle de birleştirmek suretiyle 100 dönümlük bir alan ürettik. Buraya da UEFA kriterlerine uygun 30 bin kişi kapasiteli bir stat yapacağız. Eğer stadın maliyeti beklentimizin altında olursa, buraya bir de spor salonu yapmak istiyoruz. Arsa üretimi aşağı yukarı tamamlandı. İmar planıyla ilgili çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Mevcut stadın 5 trilyonluk yatırım da yapılsa kendini göstermediğinin altını çizen Vali Aksoy, kendilerine ışıklandırmayla ilgili taleplerin de zaman zaman iletildiğini, ancak bugünkü şartlarda ışıklandırma çalışmalarının 2-3 milyon YTL'ye mal olacağını, stadın da taşınacağı göz önüne alındığında bu yatırımın yapılmasını da doğru bulmadıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?