4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'e açık cezaevi müjdesi

MERSİN'E AÇIK CEZAEVİ MÜJDESİ

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, inşaatı süren açık cezaevinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, açık cezaevinin bir bakıma tutuklu ve hükümlülerin özgürlük alanı olacağını söyledi.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Mersin Şube Başkanı Selman Özipek, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette, yerel basının sorunları konusunda bilgiler aktaran Özipek, çözümü noktasında, özellikle de 'düzensiz çıkan bayram ve seçim gazetelerinin' önüne geçilmesi konusunda iş birliğinin önemine dikkat çekti. Bir taraftan işini layıkıyla yapmaya çalışırken, bir taraftan da haksız rekabetle mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Özipek, "Meslek içi ve meslek dışı etkenler tarafından baltalanmaktan yorulduk. Bu konuda kentin tüm dinamiklerinin de seçici olması gerektiğini düşünüyoruz. Mersin Cumhuriyet Başsavcısı olarak sizin bu konuda hassas davrandığınızı biliyoruz ve bundan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başsavcısı Burhan Çobanoğlu ise, pek çok zaman gazetecilerle ortak sahada çalıştıklarını ifade ederek, yerel basının önemine vurgu yaptı.

Hayata geçen ve geçirilmesi planlanan çalışmalarla ilgili bilgi veren Çobanoğlu, yeni adliye binasının yapımına devam edildiğini belirterek, “Mersin, yeni adliye binasına kavuşuyor. Biraz geç olmadı mı? Evet oldu. Fakat tam donanımlı bir adliye binası yapılıyor. Adliye binaları, günlük sirkülasyonun yoğun olduğu yerlerdir. Bu nedenle ihtiyacı karşılayacak, Mersin'i taşıyabilecek bir adalet sarayının önemi büyük. Fiziki alt yapının yanı sıra teknolojik alt yapı da büyük önem arz ediyor. Ulusal Yargı Projesi (UYAP) kapsamında bir çok kurumla bağlantı kuruyor, otomasyonu böyle sağlıyoruz. Bu proje aynı zamanda ticaret mahkemelerinin yükünü de hafifletiyor. Çünkü tapu ve vergi daireleriyle irtibatı bu sistemle kurabiliyoruz" diye konuştu.

Diğer yandan Mersin'in açık cezaevi açığının kapanması için de son noktaya gelindiğini kaydeden Çobanoğlu, şu bilgileri verdi; "Önümüzdeki günlerde gazetecilerle birlikte açık cezaevine gidecek, birlikte gözlemleyeceğiz. Tarım açık cezaevi kapsamında olan bu cezaevinde, el becerisi olan tutuklu ve hükümlüleri tüketici konumundan üretici konumuna getirmiş olacağız. Açık cezaevi merkez ilçe Akdeniz'de yer alan Çay Mahallesi'nde faaliyet gösteren mevcut cezaevinin yan tarafındaki boş araziye yapıldı. Aslında bunu şöyle de değerlendirmek gerekiyor: cezaevi bir bakıma tutuklu ve hükümlülerin bir özgürlük alanı olacak. Bu çalışmanın Mersin'de hayata geçmesinden de büyük mutluluk duyuyoruz."

MERSİN'E AÇIK CEZAEVİ MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 17:20:05
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 17:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?