4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'e bayramda turist akını

BAYRAMDA MERSİN'İ 7 BİN TURİST ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, 'Ramazan Bayramı'nda kenti 7 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini, bunun yanında bayram sürecinde en az 20 bin kişinin de geceleme yaptığını açıkladı.

Vali Güzeloğlu, Mersin Genç İşadamları Derneği'ni (MEGİAD) ziyaret ederek, burada işadamlarının sorun ve sıkıntılarını dinledi, kentte hayata geçirilen ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Yönetimin bir bütün olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, kamu, sivil ve özel herkesin bu anlayış içinde hareket ederek, uyum içinde çalışması gerektiğinin altını çizdi. Genç işadamlarının Mersin'i yönetim ve buna bağlı olarak gelişim sürecinde katma değer oluşturduğuna inandığını dile getiren Güzeloğlu, kentin çok büyük bir derinliği, zenginliği, kalkınma ve kullanılabilir anlamdaki dinamikleri bünyesinde barındıran bir kent olarak kendisini öne çıkarttığını anlattı.

"MERSİN ETKİLEME VE İLGİ ALANIYLA TÜRKİYE'Yİ KAPSIYOR"

Hasan Güzeloğlu, "Mersin'in etkileme alanı ve buna bağlı ilgi alanı tüm Türkiye'yi kapsıyor desek haksız sayılmayız. Bu ticaret açısından da, liman ve dış ticaret açısından olduğu kadar, tarımsal ve sanayinin gelişim süreci açısından da böyledir. Ve şüphesiz sosyal ve toplumsal anlamda sahip olduğu kimlik ve zenginlik açısından da aynı şey geçerlidir. Aslında Mersin, bu boyutu ile bir Türkiye'dir. Mersin anlamlı zenginliklerin kentidir. Bugün itibariyle dış ticareti, ithalat ve ihracatı Türkiye'ye tanıtan kenttir Mersin. Doğu Akdeniz'in en büyük limanına sahip bir kentiz" dedi.

'Ramazan Bayramı'nda 7 bin yerli ve yabancı turistin tercihinin Mersin olduğunu açıklayan Vali Güzeloğlu, söz konusu bayram süresincede kentteki turizm işletmelerinde en az 20 bin kişinin de geceleme yaptığını ifade etti. Yatak kapasitesinin artmasıyla birlikte tüm bu rakamların da artacağını belirten Güzeloğlu, bu nedenle de kentin turizm altyapısının geliştirilmesi gerektiğini, kendilerinin de bu noktada çalışarak, oldukça önemli projelerin hayata geçirilmesini sağladıklarını söyledi.

"CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'Ü MERSİN'DE AĞIRLAMAK İSTİYORUZ"

Ulaştırma Bakanlığı'nca Mersin'e yapılması planlanan, uluslararası ölçekteki; 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi'nin de kentte hayata geçirilen en önemli projelerden biri olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Havaalanının altyapı çalışmaları bu yıl içerisinde başlayacak. Bunun yanında Kazanlı'daki turizm yatırımlarında tahsisler ve yol alt yapısı bu yıl tamamlanacak. Mersin-Antalya Sahil Yolu, 2012'de duble yol olarak tamamlanacak. Bu yol çok hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Türkiye'nin ilk lojistik bölgesi bu yılsonuna kadar kuruluyor. Bu projeler gelecekte Mersin'i bugünden çok daha ileriye taşıyacak" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy ise, kısa sürede yeniden yapılanma sürecini tamamlayarak, üye sayısını ciddi oranda arttırdıklarını belirterek, üyeler arasındaki ticaret hacmini arttıracak projeleri de hayata geçirme çabası içinde olduklarını ifade etti. Gürsoy, önümüzdeki Ekim ayı içerisinde; 'Lirik Tarih Gösterisi' adı altında geniş bir etkinlik organize etmeyi düşündüklerini ve bununla birlikte de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de kentte ağırlamak istediklerini dile getirdi.

Gürsoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu daha önce Anadolu'da yapılmamış çok büyük bir proje. Mersin'in dokusuna uygun olarak kültürler arası müziklerin aynı sahnede buluşmasını sağlamaya çalışacağız. Daha sonra '33 Mersinli, Mersin'de Buluşuyor Projesi'ni gerçekleştirmek istiyoruz. Bu projemizin ismini sizden aldık. Mersin'in imajını değiştirmek için böyle bir proje düşünüyoruz. Mersin hep kötü şeyler ile anılıyor, bu anlamda Mersin'e mal olmuş kişileri kentte buluşturarak kentin imaj çalışmasına katkı sunacağız."

Nükleer enerji santrali konusunda artık 'Nerede yapılmalı?' tartışmalarından uzaklaşarak, teknolojisi ile ilgili fikirler üretmesinden yana olduklarını kaydeden Gürsoy, bu konuda artık okun yaydan çıktığı görüşünde olduklarını, Mersin'deki sivil toplum örgütleri olarak bu konuda çalışma yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 11:27:04
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 13:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?