4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'e 'çocuk evleri' yapılacak

MERSİN'DE 'ÇOCUK EVLERİ' YAPILACAK

Mersin İl Sosyal Hizmetler Müdürü Azmi Gülşen, sosyal hizmet alanında yeni bir model olarak öne çıkan; 'Çocuk Evleri Projesi'ni kentte de hayata geçireceklerini ifade ederek, söz konusu evlerde çocukların 5 veya 6'şarlı gruplar halinde 'bakıcı anne' refakatinde barındırılacağını söyledi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün 2010 yılı Mayıs ayı olağan koordinasyon toplantısı, Tarsus Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Azmi Gülşen'in başkanlığında gerçekleştirilen oturumaysa; İl Müdür Yardımcıları İsmet Yavuz ve Hüseyin Hasdemir, İl Aile Danışma Merkezi Müdürü Erol Yılmaz, Mersin ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı, Tarsus İlçe SHÇEK Müdürü Veysel Gölge ve Tarsus Toplum Merkezi Müdürü Belgin Ok'un yanı sıra ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Burada konuşan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Azmi Gülşen, sosyal hizmet alanında kentte gerçekleştirilen çalışma ve hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili olarak katılımcılara bilgi verdi. Azmi Gülşen, temel amaçlarının vatandaşa hızlı ve kaliteli bir hizmet verebilmek olduğunu ifade ederek, bu noktada da Tarsus'ta yapımı önemli ölçüde tamamlanan huzurevinin, önümüzdeki ay hizmete girmesinin hedeflendiğini anlattı.

'Çocuk Evleri Projesi'nin, sosyal hizmet alanında yeni bir model olarak öne çıktığını vurgulayan Gülşen, söz konusu projenin Mersin'de de hayata geçirileceğini, böylece yurtta ve yuvada kalan çocukların 5 ya da 6'şarlı gruplar halinde; 'bakıcı anne' refakatinde evlerde barınacağını dile getirdi. Gülşen, "Böylece çocuklarımız topluma uyum sürecinde zorluk yaşamayacağı gibi kendi ayakları üzerinde durmayı da öğrenecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 10:51:00
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 11:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?