2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'e festival önerisi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Engin Tan Narin, Brezilya'da düzenlenen 'Rio Festivali' gibi çılgın ve sıra dışı bir festivalle birlikte Mersin'in hem kendini dünyaya tanıtabileceğini, hem de kentte üretilen ürünlerin dünya pazarlarına sunulabileceğini söyledi. Narin, söz konusu festivalle birlikte kente 250-300 bin turist çekilebileceğini savundu.

Engin Tan Narin, narenciyede hasat dönemi olmasına karşın gerek iç pazarda, gerekse de ihracatta çok ciddi sorun ve sıkıntılar yaşandığını, bu durumun doğal bir sonucu olarak da ürünün dalında çürümeye başladığına dikkat çekti. Narenciyede yaşanılan sorunların aşılabilmesi için hem kentin, hem de sektörün planlı bir şekilde tanıtılması gerektiğini ifade eden Narin, oldukça ilginç bir öneriyi Mersin gündemine taşıdı.

Narin, farklı ülkelerdeki festivallere dikkat çekerek, "Brezilya'da dansın sembolü haline gelen ve her yıl Rio De Janerio da gerçekleşen Rio Karnavalı, sambayı ve Rio De Janerio'yu dünyaya tanıttı. Yaklaşık 250 bin kişiyi bir araya getiren Rio Karnavalı ile Brezilya, sınırsız bir eğlence ve turizm konusunda da lider konuma gelirken, tüm ürünlerini de dünyaya tanıtıyor" dedi.

Mersin'de de organize edilecek özel, çılgın ve sıra dışı bir festivalle birlikte kendisini dünyaya tanıtabileceğini savunan Engin Tan Narin, söz konusu tanıtımla birlikte yılda 250-300 bin turistin Mersin'e çekilebileceğini, bununla birlikte kentin tanıtımı yapılarak üretilen ürünlerin de dünya pazarlarına tanıtılabileceğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 11:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil IP: 78.163.50.xxx Tarih : 24.11.2008 17:29:24

gercekten olursa cok güzel olur yurt dışındakiler gibii festival olsa süper olurrr katılıyorumm