3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin'e hastane müjdesi!

AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak, Mersin'e bin yataklı yeni bir hastanenin yapımı için düğmeye basıldığını bildirdi.

İlçe başkanlarıyla birlikte Ankara'da Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve AK Parti Mersin milletvekilleriyle biraraya gelen Gültak, Ankara dönüşü görüşmeleri değerlendirdi.
Toplantıda Mersin'in sorunları ve önemli yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Gültak, özellikle ilçelerde yaşanan doktor eksiğinin ve sağlık personel açığının giderilmesi yönünde görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Bu konuyla ilgili sıkıntıları Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Amerika'da programı olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na ilettiklerini ifade eden Gültak, müsteşarın bu yıl yapılacak ilk kura çekiminde öncelikli ilin Mersin ve ilçeleri olacağını söylediğini belirtti.

Gültak, bunun yanında Mersin'de yapılması planlanan bin yataklı 3 devlet hastanesi konusunda Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Daire Başkanı Ali Şahin ile de görüştüklerini dile getirerek, hastanenin inşaatına başlanılması için çalışmalarının son aşamaya gelindiği bilgisini aldıklarını ve Kocavilayet'de yapılacak olan hastanenin temelinin en kısa sürede atılacağını söyledi.

Toplantıda ayrıca Mersin'e yapılması düşünülen havaalanın da gündeme geldiğini anlatan Gültak, bu konuda çalışmaların hızlandırılması ve bir an önce yapılacak yerin belirlenerek projeye başlanmasının karara bağlandığını belirtti. Mersin'de çözüme kavuşmak üzere olan çöp sorunu, kamu hizmetlerinin sunumu ve hizmet binaları, balık çiftlikleri, Aksıfat ve Kayraktepe baraj projeleri, sulama projeleri ve duble yolların yapımına ilişkin süreçler hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydeden Gültak, Mersin'e balık çiftliklerinin kurulmaması için verilen mücadeleye devam edilmesi yönünde karar alındığını söyledi.

Gültak, toplantının Mersin için oldukça verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 16:17:45
Güncelleme :28 Mayıs 2008 Çarşamba 16:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?