5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'e hizmet etmeye devam...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, verdiği sözlerin arkasında olduğunu belirterek, "Tüm siyasi partilerle geçmişte nasıl olduysa bundan sonraki süreçte de uyum içinde çalışacağız" dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık tarafından ortaklaşa organize edilen 'Mersin 4. Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılış törenine katılan Macit Özcan, İHA muhabirinin yerel seçimlerle ilgili sorularını yanıtladı.

Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte merkezde Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde belediye başkanlıklarını kazandıklarını hatırlatarak, "Akdeniz'i de alıp, meclis üyelerinde de bir üstünlük sağlamak istiyorduk ama olmadı. 3-4 bin oy farkla seçimi kaybettik.Talihsizlik oldu ve artık yapabilecek bir şey yok. Ben 10 yıldır belediye başkanıyım ve hiçbir zaman meclis üyeliğinde yüzde 50'yi geçemedim. Zaten Mersin mevcut potansiyeli itibariyle tek partiyi yüzde 50'nin üzerine çıkartamıyor. Çünkü bir tarafta CHP, diğer tarafta da MHP ve DTP var" dedi.

Tüm siyasi partilerle geçmiş dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de uyum içinde çalışacaklarını anlatan Özcan, Mersin'e hizmet edebilme adına bunu yapmak zorunda olduklarını dile getirdi. CHP'nin kent genelinde oylarında yaşanan düşüşle ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Özcan, Adil Aktay'ın DSP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasının CHP tabanını böldüğünü ileri sürdü. Özcan, "Adil Aktay'a verilen oyları bize eklediğiniz zaman oyumuz yüzde 35'e yükseliyor. Ben geçen dönemde yüzde 34'lük bir oy oranıyla seçildim ve eğer bugün bölünme olmasaydı aynı oranı yine yakalardık" diye konuştu.

Seçim süreci boyunca tüm adayların kendisine yüklendiğini, her türlü iftara ve karalama kampanyasının hedefi haline geldiğini belirten Özcan, bugüne kadar hiçbir seçimde yaşanmayan şeylerle karşı karşıya kaldığını ve rakiplerinin hep belden aşağıya vurduğunu anlattı. Önce içme suyunda kanserojen madde olduğu iddialarının gündeme getirildiğini, ardından da "Macit Özcan kaçtı" şeklindeki söylemlerin dillendirildiğini kaydeden Özcan, tüm bu olumsuzlukların da oyların düşmesine neden olduğunu söyledi.

Özcan,tüm yaşananlara karşın yine de belediye başkanlığını yaklaşık 27 bin oy farkla kazandığını ve bundan sonraki süreçte de Mersin'e hizmet etmeye devam edeceğini ifade etti.

Seçim meydanlarında dile getirdiği 54 ayrı projeyi hayata geçirmekte kararlı olduğunun altını çizen Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Verdiğimiz sözleri yerine getirmeye gayret edeceğiz. Çünkü projelerimizin hepsi yapılabilir projeler. Hayali projemiz de yok bizim. Mersin'i, Dubai de yapmayacağız aksine çağdaş bir Mersin oluşturmak istiyoruz. Yeni dönemde en fazla mücadele edeceğimiz konu 'Hafif Raylı Sistem Projesi' olacak. Eğer Devlet Planlama Teşkilatı'ndan onay alır, muhalefet-iktidar ayrımı yapılmazsa projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 17:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 88.228.119.xxx Tarih : 2.04.2009 15:15:13

sayın özcan bu halkın seni bir daha başkanlık koltugunda bırakması karşılıgında sende su faturalarını indir.başarılarınızın devamını dilerim