5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'e şehit ateşi düştü

Batman'da, bir kömür kamyonunun devriye görevi yapan askeri araca çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında şehit düşen Jandarma Er Mesut Turaman'ın Mersin'deki ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Dün akşam saatlerinde Batman'ın Gercüş ilçesinde meydana gelen ve 7 askerin yaralandığı kazada, durumu ağır olduğu için Diyarbakır'a sevk edilen Jandarma Er Mesut Turaman, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Acı haber, Turaman'ın Mersin'deki ailesine gece yarısı ulaştı.

Rahatsızlığından dolayı bir süredir hastanede tedavi gören şehidin annesi Sabriye Turaman, oğlunun ölüm haberiyle yeniden fenalaşarak tekrar hastaneye kaldırıldı. 5 çocuk babası Beşir Turaman da, oğlunun cenazesini almak için Diyarbakır'a gitti.

Şehidin Mersin'deki evi ise, acı haberin ardından yakınlarıyla dolup taştı. Şehidin amcası Ahmet Turaman, yeğeninin şehit olduğunu askerlerden öğrendiklerine, kendilerine, devriye görevi sırasında trafik kazası geçirdiğinin söylendiğini belirtti.

Şehidin kuzeni Orhan Turaman da, amcasının oğlu Mesut Turaman ile, göreve çıkmadan 1 saat önce telefonla görüştüklerini belirterek, "Bize telefon açtı, 'Göreve çıkıyorum, hakkınızı helal edin' dedi. Akşam saatlerinde ise, kaza geçirdiği haberi geldi. Önce ağır yaralı olduğu ve Diyarbakır'a gönderildiği söylendi, sonra da şehit olduğu haberi geldi" dedi.

Bu arada, evli ve 1 çocuk babası şehidin yine asker olan kardeşi Hamza Turaman da, ağabeyinin şehit olduğu haberini, izinli olarak geldiği baba ocağında öğrendi. İstanbul'da asker olan ve olay sonrası görev yaptığı birliğinden Mersin'e izinli gönderilen Hamza Turaman, sabah saatlerinde ulaştığı baba ocağında, ağabeyinin şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Jandarma Er Mesut Turaman için, bugün Muğdat Camii'nde tören düzenlenmesi bekleniyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 12:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?