5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'e şehit ateşi düştü

Hatay'ın Hassa ilçesi Sınır Komutanlığı'nda görevli iken, çıktığı operasyonda 7 arkadaşı ile birlikte rahatsızlanarak şehit düşen Piyade Komando Er Mustafa Gür'ün (22) Mersin'deki evine ateş düştü. 2 çocuklu ailenin en büyüğü olan Mustafa Gür'ün ailesi acı haberle yıkılırken, yakınları fenalık geçirdi.

Şehit er Mustafa Gür'ün Mersin'deki baba ocağına acı haber akşam saatlerinde ulaştı. 4 ay önce askere gönderdikleri çocuklarının 'şehit olduğu' haberi ile yıkılan aile, gözyaşlarına boğuldu. Acı haberin ardından şehidin evi Türk bayraklarıyla donatılırken, yakınları da taziye için eve akın etti.

Acı dolu hıçkırıkların yükseldiği evde, şehidin yengesi Sema Gür, üzüntüden fenalık geçirerek bayıldı. Oğlunun şehit olduğu haberini işteyken diğer küçük oğlunun telefonu ile öğrendiğini söyleyen baba Murat Gür (47), "İşteydim, çalışıyordum. Küçük oğlum telefonla aradı, 'baba yetiş abim' dedi, başka bir şey söylemedi. Eve gelip komutanları gördüğümde anladım oğlumun şehit olduğunu. En son 1 ay önce yüz yüze görüştük. Dağıtıma gelmişti. 2 gün önce de telefonla görüşmüştük. Operasyona çıkacağını, hafta sonu döneceğini söyledi. Biz de hafta sonu Hatay'a gidecektik oğlumu görmeye" dedi.

2 gün sonra oğlunu görmeyi umut ederken 'şehit' haberini aldığını belirten Murat Gür, "Vatan sağolsun" diye konuştu.Şehidin annesi Ayşe Gür de (45), evladının ardından gözyaşı dökerken, "Memleketim sağlosun, bin tane evladım olsa bini de feda olsun" diye haykırdı. "Beni de götürsünler, ben de çarpışayım. Benim canımı da alsınlar, beni de oğlumun yanına gömsünler. Ben yaşamak istemiyorum artık. Benim oğlum kara topraklara gitmişken, ben de öleyim" diyen acılı anne, oğluyla en son 2 gün önce telefonla görüştüklerini anlatarak, "'Anacığım göreve gidiyorum, Allah'a emanet olun' dedi. Yavrum sen de Allah'a emanet ol dedim.
Çok istiyordu göreve gitmeyi çok. Yavrum meğer şehitlik için istiyormuş göreve gitmeyi, bilememişiz" şeklinde konuştu.

Oğlunun yarın görevden döneceğini ve yanına gitmeyi planladıklarını söyleyen anne Ayşe Gür, şöyle devam etti: "Çok özlemiştim ama özlediğimi söyleyemedim kafası dağılmasın, kendini görevine versin diye. Devletimizden tek istediğim; bu soruna çözüm bulmaları. Benim yüreğim yandı, başkalarının yüreği yanmasın. Yeter artık genç fidanlarımız solmasın. Ben ne hayaller kuruyordum yavrum için bütün hayallerim söndü. Hayaller sönmesin, anaların yüreği yanmasın yeter artık. 2 tane yavrum vardı, 2 gözüm vardı,biri gitti kör ettiler, diğer gözüm nasıl görecek tek başına onu da bilmiyorum?"

Şehidin bir akrabası da terör olaylarına tepkisini dile getirirken, şehidin cenazesinin yarın Mersin'e getirileceği ifade edildi. Piyade Er Mustafa Gür, birliği ile birlikte Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Sugediği Mevkisi'ndeki dağlık alanda operasyona çıkmış, operasyonda henüz belirlenemeyen bir nedenle rahatsızlanarak şehit düşmüştü.

Aynı yerde, aynı şekilde rahatsızlanan 6 askerin ise, önce Hassa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıkları, hasta askerlerin burada yapılan ilk müdahalenin ardından İskenderun Deniz Hastanesi ile Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne sevk edildikleri belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 09:28:36
Güncelleme :26 Haziran 2009 Cuma 09:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?