5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'e UEFA standartlarında stad

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın TOKİ'ye devredilerek, merkez ilçe Yenişehir'de tahsis edilen toplam 85 dönümlük alana UEFA kriterlerine uygun ve kente yakışır bir stat yapmak istediklerini söyledi. Aksoy, Mersin'in Akdeniz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma düşüncesinden de vazgeçmediklerini vurguladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) gerçekleştirilen Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (MEKİK) Birleştirilmiş Daimi ve Yürütme Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Aksoy, önemli bir spor kenti olarak öne çıkan Mersin'de spor altyapısının iyileştirilmesi noktasında yapılacak çalışmalar olduğunu hatırlattı.

Türkiye'ye örnek olabilecek bir projenin kentte hayata geçirileceğini hatırlatan Aksoy, İl Özel İdaresi bütçesinden oluşturulan kaynakla birlikte; özellikle olimpiyatlara hazırlık noktasında yetenekli gençlerin tespit edilebilmesi için 10-12 yaş gruplarında yaklaşık 95 bin çocuk arasından 10 çocuğun belirleneceğini anlattı. 'Olimpik Yetenekler Projesi' kapsamında Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu'ndan mezun ve alanında uzman toplam 20 antrenörün de istihdam edileceğini kaydeden Hüseyin Aksoy, Mersin Üniversitesi'nin de desteğiyle yürütülecek çalışmalardaki hedeflerinin de; yetenekli gençlerin keşfedilerek, Türkiye'nin olimpiyat düzeyindeki başarı çıtasının yükseltilmesi olduğunu dile getirdi.

Proje için İl Özel İdaresi'nden temin edilen kaynakla birlikte 600 bin TL'lik bir bütçe oluşturulduğu bilgisini de veren Vali Aksoy, projenin sürdürülebilir bir konuma getirilerek, önümüzdeki dönemde de yürüteceklerini söyledi.

Tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın bugün mevcut ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu ve kente yakışmadığını belirten Aksoy, "Yeni bir stadyumun yapım maliyeti de yaklaşık 50-60 milyon TL civarında. Böyle bir kaynağı bulmak bugünün şartları dahilinde pek mümkün görülmüyor. Bu nedenle de yeni bir saha yapabilir miyiz. Bu konuda arayış içerisindeyiz. Merkez ilçe Yenişehir'de spora tahsisli bir alan vardı ve bu alanı daha da genişletip, 85 dönüme çıkartıldı. Buradaki amacımız; mevcut stadı TOKİ'ye devredip, Yenişehir'de tahsis edilen alan üzerine UEFA kriterlerine uygun ve Mersin'e yakışan bir stat inşa edilmesidir. Bununla ilgili gerekli çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Mersin'de farklı sportif alanlarda gerçekleştirilen çalışmalarda başarıya ulaşılabilmesi için ortak hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Hüseyin Aksoy, 2013 Akdeniz Olimpiyat Oyunları'na aday olan ve bu konuda oldukça önemli çalışmalar ortaya koyan kentin bu niyetinden vazgeçmediğini kaydetti. Vali Aksoy, bu konuda gerekli kararın da yine kentin ve kent bileşenlerinin vereceğini, bu konuda da oldukça kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 12:40:17
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 12:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?