5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'e UEFA standartlarında stat

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'e UEFA kriterlerinde ve uluslararası standartlara uygun yeni bir stat yapılması konusunda çalışmaların sürdürüldüğünü, bu noktada da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanacak anlaşmayı beklediklerini söyledi.

Tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yıkılarak, yerine UEFA standartlarına uygun, uluslararası ölçekte yeni bir stat yapılmasıyla ilgili olarak başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Hüseyin Aksoy, bu konuda belirlenen araziyle ilgili imar çalışmalarının tamamlandığı, tapuyla ilgili çalışmalarınsa sürdürüldüğünü anlattı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında yapılacak görüşme ve üzerinde mutabakata varılacak protokolle birlikte statla ilgili çalışmalara da başlanacağını kaydeden Aksoy, söz konusu çalışmaların da birkaç yıl sürebileceğinin altını çizdi.

Mersin İdmanyurdu'nun 3 yıl aradan sonra yeniden 1. Lig'e yükselmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Aksoy, uzun ve zorlu bir mücadelenin ardından hak edilen bir başarının kazanılmış olmasının da kenti sevince boğduğunu belirtti. Vali Aksoy, artık bundan sonraki süreçte Mersin'de yaşayan ve ekmeğini kentte kazanan herkesin kulübe sahip çıkması gerektiğinin altını çizerek, Kırmızı-Lacivertli ekibin de Bank Asya 1. Ligi'nde Mersin'i en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını dile getirdi.

Aksoy, "Ortaya konulan başarının sürdürülmesi adına kulübe herkesin destek vermesi oldukça önemli. Mersin İdmanyurdu'nun 1. Lig'de mücadele etmesinin aynı zamanda kente olumlu yansımaları da olacaktır. Misafir takım ve seyircilerinin Mersin'e gelmesiyle birlikte kent ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Bunun dışında da Mersin'in tanıtımına da önemli bir artı kazandırılacaktır. Kent, ulusal basın kuruluşlarında daha fazla yer alacak ve elde edilen başarılarla da tüm dikkatleri üzerine çekecektir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 13:51:40
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 13:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?