3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin'e yabancı turistin ilgisi arttı

Mersin'de, 2008 yılının Ocak-Temmuz Dönemi'nde deniz sınır kapılarından giriş yapan yerli turist sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 azaldı, yabancı turist sayısı ise yüzde 4 artış gösterdi.

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre yılın ilk 7 aylık döneminde deniz sınır kapılarından giriş yapanların sayısı yüzde 8, çıkış yapanların sayısı ise yüzde 24 oranında azaldığı kaydedildi. Söz konusu dönemde Mersin'e giriş yapan ziyaretçi sayısının azalmasında; giriş yapan yerli turist sayasının azalmasının etkili olduğu vurgulandı.

Belirtilen dönemde Mersin'e deniz yoluyla giriş yapan yabancı turist sayısı ise 2007 yılının aynı dönemine göre yüzde 4'lük bir artış göstererek 10 bin 516 kişiye ulaştı. Bu artışta da Ortadoğu ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısındaki artışın etkili olduğuna dikkat çekildi.

Öte yandan turizm işletme belgeli tesislerden alınan bilgilere göre; 2008 yılının Temmuz ayında tesislerdeki doluluk oranı, bir önceki yıla göre 3.6 puan artış göstererek, yüzde 64 seviyesine yükseldiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 11:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?