1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mersin'e yılbaşı sürprizi

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye olan 40 milyon liranın dört talihlisinden birinin Adana'da değil Mersin'de olduğu ortaya çıktı. Bileti kendisinin sattığını iddia eden seyyar Mersin bayisi Erdal Çetin, "Bileti benim sattığım onaylandı. Umarım ihtiyacı olan birine çıkmıştır" dedi.

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde 40 milyon liralık büyük ikramiye "4336149'' nolu çeyrek bilete çıkmış ve dörde bölünmüştü. Dört biletten birinin Adana'da satıldığı ve 10 milyon liranın da bu kente çıktığı bilinirken, Mersin bugün bir yılbaşı sürprizi yaşadı. Mersin'de 12 yıldır Milli Piyango bileti satan 26 yaşındaki Erdal Çetin, büyük ikramiye isabet eden çeyrek bileti kendisinin Mersin'de sattığını ve dört milyonerden birinin Mersin'de olduğunu iddia etti.

Türkiye'nin, talihlinin Adana'da olduğunu düşünmesinin nedenini de açıklayan Çetin, Milli Piyango İdaresi Mersin Şubesi'nin 3 yıl önce kapanması nedeniyle bayilerin biletlerini Adana Şubesi'nden aldıklarını söyledi. Mersin'deki toptancılarının Adana'daki yılbaşı biletlerinin dörtte üçünü aldığını, kendilerinin de bu biletleri sattığını anlatan Çetin, "Bileti benim sattığım Milli Piyango İdaresi tarafından onaylandı. Bir koçan 100 bilettir ve bunları ben 10'ar seri halinde ayrı kişilere sattım. Tesellilerden sonu 19 ve 29'la biten iki bilet idareye ulaştı zaten, sonu 39'la biten biletin teselli ikramiyesi de Adana'dan alınmış. Bundan dolayı 40 milyonluk bileti benim sattığım onaylandı. Bileti Mersin'de sattım. Adana olarak biliniyor ama Mersin'deki şube kapandığı için Adana'ya çıkmış görünüyor" dedi.
Bileti kime sattığını bilmediğini belirten Çetin, sürekli bilet sattığı iki kişiye teselli ikramiyesi verdiğini kaydederek, "Tanıdığım bir kişi daha var, o olabilir diye düşünüyorum. Umarım ihtiyacı olan birine çıkmıştır. Ben biletlerimi Pozcu semti ve Mezitli ilçesinde satıyorum. Yılbaşında 100 bin liralık bilet sattım" diye konuştu.
 

Bileti sattığı kişiden hiçbir beklentisi olmadığını da dile getiren Çetin, şöyle konuştu: "Güle güle harcasın. Biz babam, ağabeyim ve ben ailece milli piyango bileti satıyoruz. Ağabeyim de daha önce çok ikramiye verdi Mersin'de. Ben 26 yaşındayım ve 12 yıldır bilet satıyorum. İlk kazandırdığım büyük ikramiye bu, umarım her zaman kazandırıp, yüzlerce insanı da zengin ederim. Teselli kazananların bir katkısı olmadı ama onlar zaten devamlı bizden bilet alırlar, onun için kazanıyoruz zaten."

Bayi olarak Milli Piyango şapkası takmadığını ve logo da kullanmadığını vurgulayan Çetin, "Beni Mersinliler böyle bilir, herkes tanır. Biz ailece şapka kullanmıyoruz ve böyle biliniyoruz. Bizim farkımız da burada" ifadelerini kullandı.
Erdal Çetin'in yine seyyar Milli Piyango bayii olan ağabeyi 29 yaşındaki Hüseyin Çetin de 2008 yılının yılbaşı çekilişinde 25 milyon liralık büyük ikramiyenin dörtte bir biletini kendisinin sattığını, 2009'da da Sayısal Loto'dan ikramiye kazandırdığını aktararak, "Biz ailece kazandırıyoruz. Mersinlilere buradan sesleniyorum, Hüseyin Çetin ve Erdal Çetin'den alan kazanır. 2008'de büyük ikramiyeyi kazanan kişi beni buldu ve bir araba armağan etti bana. Umarım 2012'de kazanan kişi de gelip kardeşimi bulur. Ondan da bir araba bekliyoruz" dedi.

Mersin Milli Piyangocular Odası Başkanı Mahmut Tekinerdoğan ise Adana'dan yılbaşı çekilişi için 5 milyon lira değerinde 20 bin adet bilet alarak bayilere dağıttıklarını bildirdi. Tekinerdoğan, "Bayilerimizin biletlerin arkasında kendi kaşeleri vardır. Erdal Çetin ismindeki bayiimizin büyük ikramiye çıkan 4 biletten birini sattığını biz onaylıyoruz. Çıkış başbayi olarak gözüken Adana Şubesi gözüküyor doğal olarak" diye konuştu.

Teselli ikramiyesi çıkan iki bileti gösteren Oda Başkanı Tekinerdoğan, şöyle devam etti: "Büyük ikramiye Mersin'de, tesellileri de işte burada, 10'ar milyarlık biletler. Satan bayi Erdal Çetin 33000890 nolu bayiimizdir. Çıkana hayırlı olsun. İnşallah iş yapan bir adama denk gelir, 100-200 kişi kapısında çalışır ve ekmek yer. Biz onlara da çıkmış sayarız."

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2012 Çarşamba 15:55:36
Güncelleme :4 Ocak 2012 Çarşamba 15:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mersinkarsancicekcilik.com IP: 95.7.226.xxx Tarih : 7.01.2012 11:08:00

Bir mersinli olarak çok sevindim :) Darısı bize insallah