2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'i sağanak vurdu

Erdemli ilçesinde öğleden sonra etkili olan sağanak, sele neden oldu. Bazı mahallelerde evler ve iş yerlerini su bastı, sel sularına kapılan bir vatandaş kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, öğlen saatlerinde başlayarak etkili olan sağanak ilçe merkezi ile Koyuncu, Akdeniz ve Yaranbeleni mahallelerinde sele dönüştü. Sel sularının etkisiyle ev ve iş yerlerinin bazı bölümleri yıkıldı.  Koyuncu Mahallesi Yaylayolu mevkisinde oturan ve hurdacılık yaptığı öğrenilen Avni Öznisan, sel sularına kapıldı. Bir süre sürüklenen Öznisan, çevredekilerin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Sel suları altında kalan Öznisan'ın evinde bulunan Hatice Ersoy ile 5 yaşındaki oğlu Arif Ersoy ise belediye ve polis ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.
Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, sel nedeniyle can kaybının yaşanmadığını, ancak bazı evlerin su baskını sonucu oturulamaz hale geldiğini söyledi.

Sular nedeniyle D-400 karayolunda ulaşımın kontrollü olarak sağlandığını anlatan Özefe, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2012 Cuma 16:29:06
Güncelleme :9 Kasım 2012 Cuma 16:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?