2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'in 20 yıllık suyu hazır

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, görevde bulunduğu 9 yıllık süre içerisinde hayata geçirdikleri projeler ve yerinde yatırımlarla, Mersin'in 20 yıllık su rezervinin hazır olduğunu açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, ANKA'ya yaptığı açıklamada, suyun insan hayatı için taşıdığı öneminden hareketle tüm Mersin'e Berdan Çayı suyunu vermek için ikinci isale hattını devreye soktuklarını söyledi.

Su kaybını en aza indirmek için 600 kilometrelik şehiriçi içme suyu şebeke borularının değişimine devam ettiklerini ifade eden Özcan, ayrıca kentin değişik mahallelerinde 63 bin ton kapasiteli 6 adet su deposu inşasının da tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. Özcan, söz konusu su depolarının 2009 yılının ilk yarısında hizmete gireceğini açıkladı.

-“SU KAYBI AVRUPA STANDARTLARINA ÇEKİLECEK”-

Türkiye'nin başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok ilinde, özellikle yaz aylarında su sıkıntısının had safhaya ulaştığını kaydeden Özcan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sadece kent merkezinin değil, tüm belde ve köylerin Berdan Çayı suyundan yararlanması için 29 kilometre uzunluğundaki ikinci isale hattını hayata geçirdik. Berdan Çayı'ndan gelen temiz içme suyunun yüzde 50'ye yakını kent merkezine gelene kadar eskimiş borular yüzünden yerin altında kayboluyordu. Şu an devam eden çalışmamızla 600 kilometrelik içme suyu borularının değişimini gerçekleştiriyoruz. Böylece su kaybını dünya standardı olan yüzde 10'lara çekeceğiz. Son iki yıldır Mersinlinin suyu ucuza tüketebilmesi için su zammı yapmadık. İnşaatı devam eden su depolarının da faaliyete girmesi ile Mersin'in su konusunda hiçbir sıkıntısı olmayacak' dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 14:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?