4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'in '2013' hayali

MERSİN'İN '2013' HAYALİ

Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz, Atina'da 2013 yılında yapılması planlanan; 'Akdeniz Oyunları'nı da riske soktu. Mersin, söz konusu organizasyona ev sahipliği yapma iradesini net bir şekilde ortaya koyarken, son kararı ise 'Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin verileceği bildirildi.

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, "Mersin, '2013 Akdeniz Oyunları'nı kaybetmedi. Şimdilik bu kadarını söylüyorum. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor ve umut ediyorum ki, çok olumlu bir süreci önümüzdeki dönemde hep birlikte yaşayacağız. Dolayısıyla 2013 yılındaki organizasyonu kent olarak kaybettiğimizi kesin bir dille ifade etmemiz doğru olmaz. Oyunların, aday ülke tarafından yapılması konusunda bir takım endişe ve kaygılar var. Biz, 'Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği

yapabilme noktasındaki niyet ve kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyduk. Şu anda 'Uluslararası Olimpiyat Komitesi', yapmış olduğumuz teklifi değerlendiriyor" dedi.

2013 yılında yapılması öngörülen 'Akdeniz Oyunları'na kimin ev sahipliği yapacağı konusunda herhangi bir değişiklik olması ve bu hakkın Mersin'e verilmesi halinde, adaylık sürecinde komiteye sunmuş oldukları projeleri ardı ardına hayata geçireceklerini anlatan Vali Güzeloğlu, büyük organizasyonların önemli bir altyapıyı gerektirdiğini, olumlu gelişmeler yaşanması halinde de bu konudaki adımların da zaman kaybedilmeden atılacağını dile getirdi. Hasan Güzeloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; "2013 ile

ilgili Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin vereceği karara göre hareket edeceğiz. Aksi bir karar çıkarsa işte o zaman 2017 yılında düzenlenecek olan 'Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapabilme noktasında hayata geçirilen çalışmalara odaklanırız."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 14:55:01
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 15:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?