30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mersin'in '2013' umudu

MERSİN'İN '2013' UMUDU

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, 'Akdeniz Oyunları'nın, turizmde her geçen gün önemli bir mesafe kat eden Mersin için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yükümlülüklerine yerine getirmemesi gerekçe gösterilerek, '2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkının elinden alınması, Mersin'i söz konusu organizasyon için umutlandırdı. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Alper Gürsoy, kent olarak şanslarının döndüğünü ve önümüzdeki günlerde oldukça önemli ve güzel gelişmelerin yaşanabileceğini savundu. Gürsoy, “2013 Akdeniz Oyunları'nın kentimize verilmesi durumunda Mersin, milyonlarca dolar harcayıp yapamayacağı reklamı yapar. Bu tarihi bir fırsattır. MEGİAD olarak bu konuda üzerimize düşeni yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

'Akdeniz Oyunları'nın kent adına büyük önem taşıdığının altını çizen Gürsoy, organizasyona ev sahipliği yapma noktasında kararlılığını ortaya koyan Mersin'e, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da 'garanti mektubu' ile destek verdiğini hatırlattı. Gürsoy, “Başkanımızın yolladığı mektupta stadın yenilenmesi ve 3 spor salonunun yapılması konusunda devlet garantisi var. Ayrıca Mersin Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu başta olmak üzere, devletin Mersin'deki tüm temsilcileri oyunların kentimize alınması için çaba sarf ediyor. Bu girişimlerin sonuçsuz kalmaması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

'17. Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmanın; turizmde her geçen gün büyük bir mesafe kat eden Mersin adına tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayan Alper Gürsoy, yapılacak olan organizasyonla birlikte kentin, uluslararası ölçekte tanıtımının yapılacağını, bunun da kente önemli bir katkı sunacağını savundu. “Kentimizin gülen yüzünü tüm dünyaya göstermemiz adına bu organizasyon önemli bir şans” diyen Gürsoy, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Türk misafirperverliğini, Mersin'in sıcaklığı ile buluşturarak yıllarca unutulmayacak bir organizasyona ev sahipliği yapabiliriz. 'Akdeniz Oyunları' sırasında kentimize gelecek olan döviz girdisinin yanı sıra organizasyonun kusursuz geçmesi halinde önümüzdeki yıllarda farklı organizasyonlara ev sahipliği yapabiliriz.”

Yakalanan bu fırsatın kaçırılmaması için Mersin'in güçbirliği yapmasının, bir zorunluluk olarak öne çıktığını vurgulayan Gürsoy, bu noktada da MEGİAD olarak üstlenmiş oldukları görev ve sorumluluğun da bilinciyle hareket ettiklerini anlattı. Gürsoy, konuyla ilgili olarak Akdeniz Oyunları Organizasyon Komitesi'nin Cezayirli Başkanı Amar Addadi'ye; 'Neden Mersin'de yapılmalı?' konu başlıklı bir mektup yollayacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 16:48:04
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 16:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?