3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin'in çöp sorunu bitti

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'in çöp sorunundan kurtulduğunu, mevcut çöp depolama alanın da yapılan rehabilitasyon çalışmalarıyla yeni bir sosyal tesise kavuştuğu söyledi.

Vali Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile birlikte Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'da yer alan Çavuşlu Mahallesi'ndeki mevcut çöp depolama alanında bir süre önce başlatılan rehabilitasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Aksoy, Mersin'in en önemli sorunlarının başında çöp sorununun geldiğini ve yıllardır Toroslar'da yaşayan insanlar açısından sıkıntıye neden olduğunu hatırlattı. Hüseyin Aksoy, mevcut depolama alanında gerçekleştirilen rehabilitasyon ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte söz konusu alan üzerine spor ve sosyal tesislerin inşa edildiğini ve bölgenin Mersin açısından güzel bir yer olacağını söyledi.

Aksoy, "Mersin çöp sorunundan kurtulduğu gibi, yeni bir sosyal tesise kavuşacak. Buranın Mersinlilerin hizmetine sunulması için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, bölgede başlatılan rehabilitasyon çalışmalarının yüzde 90'lık bir bölümünün tamamlandığı bilgisini vererek, 15 günlük bir zaman diliminin ardından çöplerin, ÇİMSA'nın kuzeyindeki yeni çöp depolama alanına dökülmeye başlanacağını kaydetti.

Özcan, Çavuşlu'daki tesisin de bir ay içinde Mersinlilerin hizmetine sunulacağını ifade ederek, “Burası Mersin'in cennet köşelerinden birisi olacak” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 17:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?