5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'in denizi temiz!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin denizinin temiz olduğunu belirterek "Akdeniz'in incisi Mersin'de yaşayan ve değişik illerimizden gelen misafirlerimizin içi rahat olsun, denizimiz tertemiz" dedi.

Özcan, yaptığı açıklamada, MESKİ Genel Müdürlüğü ile Mersin Valiliğine bağlı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Laboratuvarı tarafından yürütülen "Mersin Sahillerinde Su Kalitesi İzleme Çalışmaları" kapsamında deniz suyu analizlerinin "mükemmel" çıktığını belirtti.

Vatandaşların güven içinde denize girebileceklerini ifade eden Özcan, "Akdeniz'in incisi Mersin'de yaşayan ve değişik illerimizden gelen misafirlerimizin içi rahat olsun, denizimiz tertemiz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yaz aylarında belirlenen 10 farklı noktadan alınan deniz suyu numunelerinde yapılan analizlerde kirlilik değerini belirten koliform oranları, değerlendirmenin en üst seviyesi olan "mükemmel" referans değerlerinde çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Temiz bir deniz ve kıyı şeridi yaratma ve var olan doğal kaynakları koruma adına çok önemli yatırımları gerçekleştirdiklerini dile getiren Özcan şunları kaydetti:

"Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisimizde fiziksel ve kimyasal arıtmanın yanında ileri biyolojik arıtma ile azot ve fosfor giderimi de yapılmaktadır. Bu arıtımın yanı sıra deşarj için derin deniz deşarjı yöntemi kullanılmaktadır. Tesisimizin işletmeye alınmasından itibaren öngörülenden çok daha kısa sürede ve çok daha iyi sonuçlar alınmaktadır. Bunun en önemli sebebi tesisimizin en ileri teknoloji ile tesis edilmesi ve işletme başarısıdır. Ayrıca Mezitli'de bulunan ön arıtma tesisimizin işletme başarısı sayesinde bu bölgedeki deniz suyu analiz değerlerimiz de limit değerlerin çok altında çıkmıştır. Mersin kıyıları Mavi Bayrak ödülüne layıktır." 

AA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2013 Salı 17:19:52
Güncelleme :2 Temmuz 2013 Salı 17:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?