3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin'in geleceğine sahip çıkılmalı

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ali Doğan, "Ris Mersin Projesi"çerçevesinde tarım, tarıma dayalı sanayi, lojistik ve turizmin Mersin ekonomisinin yol haritaları olarak belirlendiğini hatırlatarak, turizmin gelişmesi için yapılan planların bir an önce hayata geçmesi gerektiğini söyledi.

MESİAD Başkanı Doğan, Yüksek İstişare Kurulu üyeleriyle birlikte AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak'ı ziyaret etti. Mersin'in güncel olduğu kadar önemli sorunlarını aktaran Doğan, iktidar partisi yöneticilerinin kent sorunlarının çözümü için devreye girmesini istedi.

Ziyarette, Mersin'e yapılması düşünülen nükleer santral ve balık çiftlikleri, Mersin-Tarsus Turizm Bölgesi, Çukurova Havaalanı ve vergi denetimleri konularını görüşen Doğan, Mersin'in geleceğinde öncelikli sektörlerden olan turizmin gelişmesi için her türlü engelin kaldırılmasının kent ve ülke ekonomisine yarar sağlayacağını vurguladı. Ris Mersin Projesi çerçevesinde tarım, tarıma dayalı sanayi, lojistik ve turizmin, Mersin ekonomisinin yol haritaları olarak belirlendiğini hatırlatan Doğan, "Turizmin gelişmesi için yapılan planların bir an önce hayata geçmesi gerekmektedir. Tarsus kıyı kesimindeki turizm projesi yol almaya başlamıştır. Ancak projenin bütünlüğü açısından ve Mersin'de turizmin gelişmesi için karayolu bağlantısının bir an önce yapılması ve Çukurova Havaalanı'nın da hayata geçmesi aciliyet teşkil etmektedir" dedi.

Türkiye'nin enerji ihtiyacını anladıklarını ifade eden Doğan, kaş yapayım derken göz çıkarılmaması için nükleer santrale mevcut hükümetin 2. turizm hamlesinde pilot bölge ilan ettiği Mersin dışında yer bulunması gerektiğini söyledi.
AK Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak ise, bu konuları ilgili yerlere ileteceğini dile getirerek, "Turizm hükümetimizin sadece Mersin'de değil, ülke genelinde çok önem verdiği bir konudur. Çalışmalar belirli plan dahilinde sürdürülmektedir. Çukurova Havaalanı'nın önünde sorun kalmamıştır. Turizmin gelişmesinde kara, hava, deniz gibi ulaşımların önemini biliyoruz. Ekonomi ve iş dünyamızın sıkıntılarının aşılması için gereken yapılacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 19:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?