4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'in gözü zirvede

MERSİN'İN GÖZÜ ZİRVEDE

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden ve ligde oynadığı son 3 maçını da kazanarak, önemli bir 'galibiyet serisi' elde eden Mersin İdman Yurdu, gözünü de yeniden 'zirve'ye çevirdi.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, takım olarak özellikle son haftalarda iyi bir hava yakaladıklarını ve bunu lige de yansıtarak, elde ettikleri 3 maçlık galibiyet serisiyle birlikte zirve tırmanışlarını sürdürdüklerini anlattı.

Elde edilen başarılarla birlikte kentin adeta 'bayram' yaptığına dikkat çeken Kahramanlı, bu bayramları her zaman yaşayıp, elde edecekleri galibiyetlerle birlikte Süper Lig'e de adım adım yaklaşmak istediklerini söyledi.

Kahramanlı, "Üst üstte alınan galibiyetler, takımın özgüvenini de yeniden kazanmasını sağladı. Çok güzel ve olumlu bir hava yakaladık. Bizim büyük şansımız, biz kazanırken rakiplerimizinse puan kaybetmesi oldu. Şu anda liderle aramızda 6 puan fark var. Bu kapatılmayacak büyük bir fark değil. Ligin ilk yarısında kalan son 2 maçımızı da kazanarak, devre arasına avantajlı girmek istiyoruz. Lige verilecek olan arada eksikliklerimizi giderip, gerekli takviyeleri de yaparak ikinci yarıya çok daha iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" dedi.

Takımda kimlerin kalıp, kimlerle yolların ayrılacağını son 2 maçlık serinin belirleyeceğinin altını çizen Kahramanlı, bu konuda son kararıysa teknik direktör Nurullah Sağlam'ın vereceğini, kendilerinin de teknik heyetin raporu doğrultusunda hareket ederek, atılması gereken adımları atacaklarını ifade etti. Mersin İdman Yurdu'nun başarısı için gece-gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Kahramanlı, her türlü zorluğa, sorun ve sıkıntıya da tek başlarına göğüs germek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

Ali Kahramanlı, "Ne yazık ki, bugüne kadar gerekli desteği alamadığımız gibi yalnız bırakıldık. Ama buna rağmen yılmadık ve yolumuza emin adımlarla ilerledik. Bugün ortada bir başarı, bir emek var. Bunun artık görülüp sahiplenilmesi lazım. Takım olarak iyi bir hava yakaladık ve bunu iyi değerlendirmemiz gerek. Herkes sorumluluk üstlenerek elini taşın altına koymalı, Mersin İdman Yurdu'nu sahiplenmelidir. Eğer bunu başarabilirsek, Mersin İdman Yurdu ekseninde birbirimize kenetlenebilirsek Süper lig hayal olmaktan çıkar ve gerçeğe dönüşür" diye konuştu.

Teknik ekibe ve futbolculara sonuna kadar inandığını kaydeden Kahramanlı, bu yıl öncelikli hedeflerinin 'ilk 6' içerisinde yer alıp, 'Süper Lig' fırsatını sonuna kadar kovalamak olduğunu, ancak gelecek yılki hedeflerininse 'şampiyonluk' olduğunu açıkladı. Belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi adına gerekli adımları attıklarını, tesisleşme konusunda da somut gelişmeler yaşandığını belirten Kahramanlı, çıktıkları bu yolda herkesin olduğu gibi basının da kendilerine destek vermesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 12:27:01
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 13:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?