5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'in Haydar Dümen'inden kutlama

Mersin'de yerel bir televizyon kanalında başladığı; 'Cinsel ve Sağlıklı Yaşam' adlı programıyla 10 yılı geride bırakan Doktor Nedim İnce, mutluluğunu gazeteci arkadaşları ve sevenleriyle paylaştı.

1999 yılında kentte yerel bazda yayın yapan Kanal 33 Televizyonu'nda program yapmaya başlayan İnce, Mersin Tenis Kulübü'nde düzenlemiş olduğu kokteyle başarısının sırrını anlattı. Etkinliğe; Merkez Mersin Gazeteciler Derneği (MMGD) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Akdağ, Anadolu Basın Birliği (ABB) Mersin Şube Başkanı Selman Özipek ve çok sayıda gazetecinin katıldı.

Burada konuşan İnce, bugün gelinen noktada basının; toplumu bilgilendiren, yorumlarıyla aydınlatan, güncel bilgiyi anında yayarak eğiten bir kurum haline geldiğine dikkat çekerek, basının haber verme, yorumlarla olay ve olgularla ilgili bilgilerin verilerek insanların konuyu anlamasına yardımcı olmasının yanında eğitici bir misyonu olduğunu da savundu.

İnce, "Cinsel yaşamın binlerce yıl hemen her toplumda tabu olarak sayılması, bu alanda üretilen bilgilerin kısıtlı, hatalı olmasına neden olmuş ve paylaşılması da bu nedenle sağlıklı olmadığı için birçok yanlış bilgi, doğruymuş gibi topluma sunulmuştur. Sağlık programlarına konuk olarak katıldığım programların birinde biraz da bilinçli cinsel yaşama değindiğimde televizyona bağlanan telefonlar bir anda arttı. Program bitiminde sunucumuz Müjgan Aksular, benim de böyli bir program yapabileceğimi, canlı ve telefon bağlantılarıyla gerçekleştirilecek bu olaya, toplumun çok ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Bunun üstesinden geleceğim konusunda ikna olunca, psikiyatri uzmanı arkadaşım Dr. Atıf Koç ile programı yapmaya başladık" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2009 Pazar 13:15:03
Güncelleme :4 Ekim 2009 Pazar 22:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?