30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mersin'in içme suyu sorunu yok

MERSİN'İN İÇME SUYU SORUNU YOK

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, Mersin'in artık içme suyu konusunda herhangi bir sorun ya da sıkıntısının olmadığını, kentin en ücra köşesine olduğu gibi 13-14 katlı yüksek binalara dahi içme suyu verilebildiğini söyledi.

 

“YER ALTINA 250 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA BORU DÖŞEDİK”

Altyapı çalışmaları kapsamında bugüne kadar yaklaşık 250 kilometre uzunluğunda değişik çaplarda borunun yeraltına döşendiği bilgisini veren Ülgen, burada asıl önemli olanınsa gelen suyun hangi bölgelere nasıl ve ne şekilde verileceği olduğunu vurguladı. Ülgen, “Ortaya konulan çalışmalarla birlikte Mersin'in en ücra noktasına dahi su götürdük. Artık 13-14 katlı binalara dahi su verebiliyoruz. Zoru çözdük. Bundan sonraki süreçte de bölge bölge ilerleyip, içme suyu şebekelerinde yaşanan sorun ve sıkıntıları çözmek için çalışacağız” dedi. Olası bir su kesintisinde Mersin'de herhangi bir sorun yaşanmaması için kentin belirli noktalarında su depoları inşa edildiğini hatırlatan Ülgen, bu depolarda da normalde 6 saat su tutulurken, kendilerinin bu süreyi 8 saate çıkarttıklarını, bunun da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurguladı.

“MERSİN'İN 2040 YILINA KADAR İÇME SUYU SORUNU YOK”

Mersin'de hayata geçirilen proje ve yapılan çalışmalara bağlı olarak içme suyunda 2040 yılına kadar herhangi bir sorun veya sıkıntıyla karşılaşılmayacağının altını çizen Kamil Ülgen, bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmaların da şebeke bazında mevcut boruların değiştirilmesi olacağı bilgisini verdi. Boruların yenilenmesine yönelik çalışmalarda da Mersin'in, birçok ilden ileri seviyede olduğunu savunan Ülgen, bu alandaki işlemlerin büyük bir titizlikle yürütüldüğünü vurguladı. Kayıp-kaçak oranını aşağıya çekmeleri halinde bunun su faturalarına da olumlu yansıyacağını ve bir indirimin söz konusu da olabileceğini anlatan Ülgen, bu nedenle kayıp-kaçak oranını düşürebilme noktasında kararlı adımlar attıklarını anlattı.

“KANALİZASYON ANLAMINDA BAZI BÖLGELERDE CİDDİ SORUNLAR VAR”

Her ne kadar Mersin'in içme suyu sorununu çözüme kavuşturmalarına rağmen, kanalizasyon konusunda bir takım sıkıntılar olduğunu ifade eden Ülgen, özellikle Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan Tece, Davultepe, Kuyuluk, Çiftlik, Arpaçsakarlar, Adanalıoğlu, Yenitaşkent, Gözne, Değirmençay ve Soğucak gibi bölgelerde kanalizasyon olmadığını ve bu sorunu da çözmeye çalıştıklarının altını çizdi. Kent turizmi için Tece ve Davultepe'deki sorunu mutlaka çözmeleri gerektiğini ve bu konuda gerekli adımların da atıldığını kaydeden Ülgen, geri kalan bölgelerin adeta kan ağladığını dile getirdi ve bunun en önemli nedenininse; 'kaynak sorunu' olduğunu söyledi.

Mersin'in aldığı yoğun göç nedeniyle zor bir kent olduğunu vurgulayan Ülgen, buna rağmen kentte son dönemlerde oldukça güzel şeyler yaşandığına dikkat çekerek, farklı kurum ve kuruluşlarca hayata geçirilen proje ve yapılan çalışmalarla birlikte kentin adeta çağ atladığını, bu noktada da MESKİ olarak üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu da en iyi şekilde yerine getirebilmenin çabası içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2011 Cumartesi 15:27:02
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 13:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?