4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'in ilk 'trafik eğitim parkı' açıldı

MERSİN'İN İLK 'TRAFİK EĞİTİM PARKI' AÇILDI

Mersin'in ilk 'Trafik Eğitim Parkı' faaliyete girdi. Merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin katkılarıyla Abdulkadir Perşembe Vakfı Anaokulu tarafından oluşturulan parkta trafik araçlarının yanı sıra oyun parkları da yer alıyor.

Parkın açılışıysa düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Etkinliğe katılanlar arasında; Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni de yer aldı. Saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam eden törende konuşan Kamil Kıcıroğlu, ilçede faaliyete giren 'Trafik Eğitim Parkı'nın Mersin'de bir ilk olmasının yanında örnek bir çalışma olarak öne çıktığını anlattı.

Kıcıroğlu, "Anaokulu, çocuğun yaşamındaki ilk gerçek sosyal deneyimdir. Çocuğun merkez ve tüm ilginin üzerinde olduğu bir ortamdan uzaklaşıp ilgiyi, sevgiyi paylaştığı, bir düzen içinde grup halinde hareket ettiği, beklemeyi, sabretmeyi öğrendiği, tüm ihtiyaçlarını karşılaması için desteklendiği ilk ortamdır. Yapılan bu anlamlı çalışma hayırlı uğurlu olsun" dedi. Mezitli Anaokulu'nun bahçesinde Mezitli Belediyesi'nin katkılarıyla kurulan park içinde çocuk oyun gruplarının yanı sıra gölgeliklerinin de yer alması yerinde bulduklarını kaydeden Kıcıroğlu, parkın yapımına katkı sunanlara da teşekkür etti.

Abdulkadir Perşembe Vakfı Anaokulu Müdürü Cumali Engin de, trafik kurallarının okul öncesi dönemde çocuklara öğretilmesinin gelecek açısından oldukça önemli ve faydalı olacağına inandıkları için böylesi bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından 'Trafik Eğitim Parkı'nın açılış Kaymakam Kıcıroğlu, Belediye Başkanı Yıldırım ve diğer protokol üyelerince ortaklaşa gerçekleştirildi. Minik öğrencilerin söz konusu park için özel olarak tasarlanan oyuncak arabalarla ilk sürüşlerini yapıp keyifli anlar yaşadığı törende katkı ve desteklerinden dolayı Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'a da bir teşekkür plaketi takdim edildi.

MERSİN'İN İLK 'TRAFİK EĞİTİM PARKI' AÇILDI
MERSİN'İN İLK 'TRAFİK EĞİTİM PARKI' AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 15:45:05
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 15:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?